Nieuws

15-01-2019

Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2018

Het  magazine geeft inzichten in de cijfers van inkomend en uitgaand (inter)nationaal toerisme. Het magazine bestaat uit vier onderdelen: het economisch belang, (inter)nationaal toerisme en recreatie, het reisproces en thema’s en sectoren. Met deze online uitgave willen Gastvrij Nederland en NBTC Holland Marketing in zicht geven in de belangrijke kerncijfers van de sector en een overzicht bieden van relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Ontdek de meest recente cijfers over Toerisme en Recreatie in Nederland.

  • Wat is het economisch belang van de sector?
  • Hoeveel buitenlandse toeristen komen naar ons land?
  • Wat zijn populaire vrijetijdsactiviteiten van Nederlanders?

Compleet overzicht van de gastvrijheidssector
De gastvrijheidssector is een brede sector bestaande uit onder andere horeca, vervoer, watersport, attractie parken, cultuur, sport, evenementen en meer. Deze sector richt zich op alle vrijetijdsbestedingen van zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers. In dit digitale magazine geven we inzicht in de belangrijkste kerncijfers van de sector en bieden we een overzicht van relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Het magazine geeft antwoord op vragen als: wat is het economisch belang van de sector? Hoeveel buitenlandse toeristen komen er naar ons land? Wat zijn populaire vrijetijdsactiviteiten van Nederlanders?

Gezamenlijke publicatie
Voor de totstandkoming is gebruik gemaakt van uiteenlopende informatiebronnen. Daarnaast hebben diverse partijen uit de sector hun bijdrage geleverd. Op deze manier is een totaalbeeld van de gehele gastvrijheidssector ontstaan. Bekijk hier de publicatie ‘Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2018’.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag