Nieuws

25-01-2017

Verkiezing Meest Maatschappelijke Uitje 2017- oproep om te stemmen

Wie wordt het ‘Meest maatschappelijke uitje van 2017’? Stem mee!

De ANWB organiseert voor de derde keer de verkiezing ‘Meest maatschappelijke uitje’. Hiermee geeft de ANWB een positieve stimulans aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Bij welk uitje kan iedereen deelnemen en waar beleeft zowel de bezoeker, medewerker als vrijwilliger geluksmomenten?

Er zijn 26 inzendingen. U kunt stemmen op uw favoriet via
http://www.anwbmaatschappelijkuitje.nl  Dat kan nog tot 15 februari. Hieruit volgt een shortlist van 10 initiatieven. Een vakjury bepaalt uiteindelijk de winnaar, die op 7 maart bekendgemaakt wordt.


Stem mee en maak kans op een dagje uit!

Bij de ANWB vinden we dat iedereen met plezier onderweg of er op uit moet kunnen. We gunnen dat iedereen. Daarom organiseren we de verkiezing Meest maatschappelijke uitje. We willen hiermee een positieve stimulans geven aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Bij welk uitje kan iedereen deelnemen en waar beleeft zowel de bezoeker, medewerker als vrijwilliger geluksmomenten?

Verkiezing Meest Maatschappelijke Uitje 2017
Tot 13 januari kon de branche cases aanleveren om mee te dingen naar de titel ‘Meest maatschappelijke uitje 2017’. In totaal hebben we 27 cases ontvangen, uiteenlopend in omvang en wijze van maatschappelijk ondernemen maar allemaal op eigen wijze betrokken en de wil om het verschil te maken voor bepaalde groepen mensen in de samenleving. Kernbegrippen die naar boven komen: uitjes mogelijk maken voor iedereen, samenwerken, uitgaan van talenten van mensen en mensen een onvergetelijke dag bezorgen.

Stemmen
Tot en met donderdag 16  februari kunnen ANWB-leden stemmen op hun favoriete maatschappelijke uitje, via de website www.anwbmaatschappelijkuitje.nl. Deze stemmen leiden tot een shortlist van 10 initiatieven die door een vakjury – bestaande uit afgevaardigden vanuit de vrije tijds- en maatschappelijke sector -  worden beoordeeld op een aantal criteria:
  • Het uitje is maatschappelijk relevant: het biedt mensen die dat nodig hebben de kans om mee te doen in de samenleving. Zo participeren ze volwaardig in de maatschappij. Het gaat om werken, maar ook om het hebben van sociale contacten, het deelnemen en bijdragen aan de maatschappij, het opdoen van vaardigheden.
  • Het uitje bevordert een positieve bijdrage aan de samenleving.
  • Het uitje faciliteert geluksmomenten voor iedereen doordat iedereen het uitje kan en mag bezoeken. 
Winnaar
De winnaar van de prijs voert één jaar lang de titel ‘Meest maatschappelijke uitje van 2017’ van Nederland en krijgt daarmee redactionele en promotionele aandacht op het Land van ANWB en in andere communicatiekanalen van de ANWB. Tevens kan de winnaar gebruikmaken van de expertise binnen de ANWB op het gebied van bijvoorbeeld communicatie & marketing, online, organisatie en vrijwilligersmanagement en/of  beïnvloeding. Én tijdens de Dag van het Meest Maatschappelijke uitje, die in juni gaat plaatsvinden, bezoeken vrijwilligers een aantal uitjes om óf aan de slag te gaan om het uitje nog aantrekkelijker te maken, óf om anderen tijdens een fijn dagje uit geluksmomenten te bezorgen. 
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag