Nieuws

18-07-2016

Markt voor gebruikte jachten stabiel

HISWA Vereniging en NBMS, de branche- en beroepsorganisatie voor makelaars in jachten, zien dat de vraag naar gebruikte jachten stabiliseert. Bij een vergelijking van het tweede kwartaal 2016 ten opzicht van hetzelfde kwartaal 2015 wordt een lichte groei van 6% van het aantal transacties geconstateerd.

‘Al met al zijn we niet ontevreden’, stelt Marcel Borgmann, voorzitter van de bedrijfsgroep HISWA Makelaars. ‘Wat ook duidt op een stabiliserende markt is dat de vraag- en verkoopprijs steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Daarnaast neemt het aantal dagen dat een zeiljacht te koop ligt af tot gemiddeld zo’n 300 dagen, en dat is een trendbreuk met voorgaande kwartalen’, zo besluit Borgmann.

Over HISWA Vereniging

HISWA Vereniging is de brancheorganisatie van de watersport. HISWA Vereniging ondersteunt, verbindt en promoot haar leden en behartigt als ondernemersorganisatie de (collectieve) belangen van de circa 900 aangesloten watersportbedrijven. HISWA is het Nederlandse kwaliteitsmerk in de watersport en waterrecreatie. Zakendoen met een HISWA-bedrijf betekent Zorgeloos Varen.

Over de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen

De Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) is de organisatie voor alle EMCI-gecertificeerde jacht- en scheepsmakelaars. HISWA Vereniging en NBMS jachtmakelaars hebben hun gebruikte botenaanbod samengebracht op www.NLyachts.com.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag