Nieuws

17-10-2014

Eerste Hollandse Mosselweek in Duitsland

Promotiecampagne VVV Zeeland, Het Nederlands Mosselbureau en NBTC in Duitsland

De Nederlandse kust en Zeeland zijn erg geliefd bij Duitse vakantiegangers. Dat is de reden dat VVV Zeeland, Het Nederlands Mosselbureau en NBTC Holland Marketing de handen ineen hebben geslagen om de Duitser ook kennis te laten maken met de Zeeuwse mosselen. De drie partijen organiseren de eerste Hollandse Mosselweek in Duitsland. Van 20 tot en met 26 oktober staan Zeeland en de Zeeuwse mosselen centraal in onder andere Keulen, Dortmund en Düsseldorf.

ZEEUWSE MOSSELEN IN DE SCHIJNWERPERS
Deze campagne richt zich op de Duitse consument en brengt de smaak van Zeeland bij onze oosterburen onder de aandacht. De aftrap van de Hollandse Mosselweek vindt plaats in Keulen met een persbijeenkomst. Daarna wordt er een roadshow georganiseerd in Dortmund, Düsseldorf en Keulen waar consumenten de Zeeuwse mosselen kunnen proeven en een voorproefje krijgen van een vakantie in Zeeland. De Hollandse Mosselweek wordt afgesloten op de Eat & Style beurs in Keulen met verschillende kookdemonstraties, een stand met proefmogelijkheden en informatie over Holland en Zeeland.

HOLLANDSE MOSSELWEEK
Anouk Susan, countrymanager NBTC Duitsland: "Met deze Hollandse Mosselweek en onze begeleidende marketingactiviteiten in Noordrijn-Westfalen willen we potentiële Duitse toeristen kennis laten maken met de smaak van Zeeland. We informeren ze over mosselen uit Zeeland en over de provincie in het algemeen. Hierdoor willen we gezamenlijk de bekendheid van Zeeuwse mosselen vergroten in Duitsland. Ook is het doel om de kust in het najaar en de winter te promoten: een bezoek aan de Zeeuwse kust kan het hele jaar rond en deze campagne zetten we bewust in om meer Duitsers in het naseizoen naar Nederland en Zeeland te trekken.”

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag