Nieuws

07-11-2013

Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2013

Kernachtige weergave van cijfers gastvrijheidseconomie

NBTC Holland Marketing en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, hebben de nieuwe folder ‘Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2013’ gepubliceerd. De folder biedt een kort en krachtig overzicht van de cijfers op het gebied van internationaal, inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Daarnaast geeft de folder kernachtig het economisch belang van de gastvrijheidssector weer.

Kernachtig overzicht van sector
In 2012 zorgde de gastvrijheidssector voor ruim 38 miljard euro aan bestedingen. Binnen- en buitenlandse bezoekers besteedden deze euro’s bij zo’n 50.000 toeristisch-recreatieve bedrijven. Daarnaast zorgde de sector met ruim 410.000 banen voor 4,5% van het totaal aantal banen in Nederland. Naast het economisch belang wordt ingegaan op het inkomend, binnenlands, uitgaand en internationaal toerisme. Alle fasen van het vakantieproces van de (inter)nationale bezoeker worden belicht: inspiratie, boeken, vervoer, verblijf, ondernomen activiteiten en waardering. Kortom, een totaal overzicht van de sector, door en voor de sector.

Fietscijfers
Nieuw in de folder zijn de gegevens over fietsvakanties is Nederland. Fietsen is een belangrijk onderdeel van het imago van ons land. Ruim 40% van de internationale toeristen noemt ‘Nederland fietsland’ als positief kenmerk. Daarnaast fietst bijna 30% van de internationale vakantiegangers tijdens de vakantie in Nederland. Voor zo’n 12% is het zelfs de belangrijkste ondernomen activiteit. De belangrijkste herkomstlanden voor een fietsvakantie in Nederland zijn Duitsland, BelgiĆ« en het Verenigd Koninkrijk. Mede daarom trekken NBTC Holland Marketing en het Landelijk Fietsplatform volgend jaar gezamenlijk op om Nederland Fietsland (inter)nationaal nog beter op de kaart te zetten.

Download hier de folder
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag