Nieuws

18-10-2012

Nationaal Evenementen Symposium 2012

Samenwerking en Verantwoordelijkheden

Op 26 november 2012 organiseert de evenementenbranche het Nationaal Evenementen Symposium 2012. Met als leidraad de veiligheid bij evenementen, is als thema voor dit jaar “Samenwerking en Verantwoordelijkheden” gekozen. Betrokken overheden, beleidsmakers en evenementenmakers ontmoeten elkaar in De Kuip tijdens deze dag vol tips en ervaringen voor het organiseren van goede en veilige evenementen.

Steeds meer mensen, zowel van de kant van de overheid als van de zijde van de organisatoren van evenementen, vragen naar de samenwerking en verantwoordelijkheden bij de organisatie van een evenement. Hoe zorgt een organisator voor een veilig evenement? Hoe kan een goede voorbereiding aan de kant van de vergunningverlener zorgen voor vermindering van risico’s? Hoe kunnen adviserende diensten die risico’s goed in kaart brengen en komen tot een deugdelijk advies? Hoe kunnen veiligheidsrisico’s aangepakt worden door de inzet van private medewerkers? Het zijn vragen die behandeld en beantwoord worden op het Nationaal Evenementen Symposium.

NES2012 wordt georganiseerd door twee brancheorganisaties, de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) en de Sectie Evenementen- en Horecabeveiliging van De Nederlandse Veiligheidsbranche. Beide organisaties nemen hiermee het voortouw in de nationale discussie over belangrijke thema’s als veiligheid, normering en regelgeving op evenementen. Zelf verantwoordelijkheid nemen betekent met alle betrokkenen openstaan voor discussies en idee├źn. Met de aanwezige sprekers, burgemeesters, wetenschappers, organisatoren, locatieverschaffers, leveranciers, beleidsmakers en evenementenbeveiligers vinden we zowel aan de zijde van de sprekers als aan de kant van de bezoekers een mooie diversiteit.

Na de plenaire opening en bespreking van enige hoofdthema’s zullen twaalf specialistische deelsessies gehouden worden. Het Nationaal Evenementen Symposium 2012 biedt daarmee voor bijna elke evenementenprofessional een boeiende dag. Meer informatie is te vinden op de website www.nes2012.nl. De inschrijving voor het Symposium geschiedt ook via deze website.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag