Nieuws

10-10-2012

KHN en Teeven lanceren app Veilige Horeca

'Unieke tool om veiligheid in de horeca te vergroten'

KHN heeft vandaag, op 10 oktober 2012, met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie de app Veilige Horeca, gelanceerd. Deze unieke tool is ontwikkeld met subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie en helpt horecaondernemers de veiligheid in hun zaak te vergroten.

De app heeft betrekking op de thema's Overvallen, Inbraak, Interne fraude, Agressie, Afpersing en Mensenhandel. Gebruikers van de app kunnen per thema een checklist doen en krijgen daarna hierover tips en adviezen die ze naar zichzelf kunnen mailen. Ondernemers worden op deze manier nog bewuster van de veiligheidsrisico's in hun horecabedrijf.

Onmisbaar hulpmiddel
Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: "De emotionele en financiƫle gevolgen van criminaliteit zijn voor ondernemer, medewerkers en gasten enorm. Daarom investeert KHN samen met de overheid in advies, maatregelen en campagnes om criminaliteit in de horeca terug te dringen. Stilstaan bij veiligheid betekent dat je voor jezelf in kaart brengt wat je al doet en wat je misschien nog moet doen. Daarbij is de app Veilige Horeca een modern en handig hulpmiddel."

Altijd en snel
Staatssecretaris Teeven: "Deze app lijkt me een onmisbaar attribuut voor elke horecaondernemer. Kortom: zet hem in uw telefoon. Zo heeft u dit belangrijke hulpmiddel altijd snel bij de hand!"

Waar te vinden?
Via www.veiligehoreca.nl kunt u de app op uw smartphone of tablet zetten. 
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag