Nieuws

09-10-2012

700.000 Nederlanders vieren herfstvakantie in eigen land

Herfstvakantie onverminderd populair

Voor het vierde jaar op rij gaan er in totaal zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Meer dan de helft van die Nederlanders, zo’n 700.000, viert de herfstvakantie in eigen land. Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een korte herfstvakantie.

BUNGALOW POPULAIR
De herfstvakantie wordt ook dit jaar dichtbij huis doorgebracht. Zo’n 700.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse herfstvakanties is daarmee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de vakanties in eigen land wordt in (luxe) bungalows doorgebracht. Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn de meest ondernomen activiteiten. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair tijdens de herfstvakantie.

BUURLANDEN POPULAIR
Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. Met name de dichtbijbestemmingen Duitsland, BelgiĆ« en Frankrijk zijn populair voor een tripje naar het buitenland. Qua zonbestemming zijn Spanje en Turkije het meest in trek.

HERFSTVAKANTIE GESPREID
De herfstvakantie vindt gespreid plaats. De regio’s Midden en Zuid hebben van 13 tot en met 21 oktober vakantie. De regio Noord heeft een week later vakantie, van 20 tot en met 28 oktober. In de eerste week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, zo’n 750.000.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag