Nieuws

10-10-2012

`s-Hertogenbosch voor de derde keer op rij Meest Gastvrij

Steden laten over de gehele linie een beter resultaat zien dan in 2011

’s-Hertogenbosch is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Net als in 2010 en 2011 kreeg de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waarderingscijfers van haar bezoekers.

Op basis van uitgebreid onderzoek onder bezoekers aan de 21 grootste steden van ons land, uitgevoerd door VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca - advies, bezet `s-Hertogenbosch opnieuw de toppositie. Evenals vorig jaar eindigt Breda op de tweede plaats, gevolgd door Maastricht op plaats drie, Haarlem op vier en Groningen dat als nieuwkomer de top vijf completeert.

Vriendelijk en veilig
Een verheugde burgemeester Rombouts ziet de titel met veel trots opnieuw naar ‘zijn’ `s-Hertogenbosch gaan. “Na de tweede titel op rij vorig jaar wilden we ook dit jaar weer waarmaken dat gastvrijheid onlosmakelijk met `s-Hertogenbosch is verbonden. En dat is gelukt en nu beklonken dankzij de geweldige waardering van het publiek. Dit bereik je als gemeente natuurlijk nooit alleen. Hier manifesteert zich de kracht van de stad in optima forma. Het is juist die gezamenlijkheid die heeft geleid tot het resultaat. Een resultaat om trots op te zijn”, aldus de Rombouts. Volgens het rapport scoort `s-Hertogenbosch op alle onderdelen de hoogste scores. Lennert Rietveld, senior adviseur Van Spronsen & Partners horeca - advies: “`s-Hertogenbosch heeft zichtbaar energie gestoken in het verder optimaliseren van de gastvrijheid. Hierdoor komt de totale waarderingsscore nog hoger uit dan vorig jaar. Opvallend zijn de flink hogere scores op de onderdelen binnen de categorie ‘ Vriendelijkheid en Veiligheid’”.

Publieksprijs
"De uitverkiezing tot Meest Gastvrije Stad van Nederland is vooral de uitdrukking van de waardering door de bezoekers. Daarmee is het een echte publieksprijs. Gastheerschap en gastvrijheid zijn een belangrijke sleutel voor een gezonde en florerende gastvrijheidseconomie. Een sleutel die ondernemers en overheid samen in handen hebben. Als VVV –sector houden wij ons dagelijks bezig met het gastheerschap van stad of streek. We feliciteren `s-Hertogenbosch dan ook opnieuw met dit fantastische resultaat”, aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

Jaarlijks onderzoek
Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca - advies en VVV Nederland vindt plaats in de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag