Nieuws

27-09-2012

Erve Broam wint VVV Rob de Bes Award 2012

De Twentse educatieboerderij Erve Broam is de winnaar van de VVV Rob de Bes Award 2012. Uit handen van juryvoorzitter Karla Peijs namen eigenaren Leo en Kristel Scholten Linde van Erve Broam op het VVV congres in Omnisport Apeldoorn de award en de bijbehorende cheque van € 10.000 in ontvangst.

De VVV Rob de Bes Award is dé aanmoedigingsprijs van de VVV in Nederland en wordt elke twee jaar uitgereikt aan een toeristische ondernemer die zich op positieve wijze onderscheidt met een vernieuwend product of een verrassende marketingaanpak.

Authentiek
Erve Broam in het Twentse plaatsje Agelo is een modern melkveebedrijf dat vergaderfaciliteiten, overnachtingsmogelijkheden en een educatief programma aanbiedt. “Het onderscheidende van Erve Broam zit ‘m in het authentieke, Twentse karakter van de boerderij dat een grote rol speelt in de beleving van de gasten in combinatie met een goed doordacht en uitgewerkt educatief element”, aldus de vakjury. “De winnaar van de VVV Rob de Bes Award 2012 zet hiermee niet alleen een inhoudelijk verhaal neer maar draagt ook actief bij aan het in standhouden van de sociaal-culturele waarden van de regio Twente”.

Genomineerden
VVV’s uit heel Nederland hebben dit jaar ruim vijftig organisaties voorgedragen. Het publiek heeft vervolgens haar stem uitgebracht. De vijf voorgedragen bedrijven met de meeste publieksstemmen zijn door de vakjury beoordeeld. Behalve Erve Broam wisten Bloeiend Zijpe, sport- en beleveniscentrum Hof van Eckberge in Eibergen, de Wychense recreatieboerderij Het Hof van Kaatje en de Stichting Praamvaren Leeuwarden de meeste stemmen van het publiek te trekken. “We kunnen trots zijn op deze mooie winnaar, maar ook op de overige genomineerden”, zegt Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland. “Zij laten zien dat er volop vernieuwende ontwikkelingen plaatsvinden in de gastvrijheidseconomie En dat juichen we toe want ondernemerschap en investeringen blijven belangrijk willen we ook in de toekomst een hoogwaardig aanbod kunnen bieden”.

Vakjury
De vakjury van de VVV Rob de Bes Award 2012 bestond naast juryvoorzitter Karla Peijs (Commissaris van de Koningin in Zeeland) uit Rob de Bes (naamgever van de prijs en voormalig directievoorzitter VVV Nederland), Ron Peereboom Voller (Chef redactie Telegraaf Reiskrant, Vaarkrant en Woonkrant), Theo Ruijs (voorzitter Gastvrij Nederland) en Jacco Dros (eigenaar adviesbureau Hollands Hooggebergte en winnaar VVV Rob de Bes Award 2011).
Nieuwsoverzicht

Leo en Kristel Scholten Linde van Erve Broam en hun kinderen Myrthe en Benthe ontvangen uit handen van juryvoorzitter Karla Peijs en VVV Nederland directeur Kees van Wijk de VVV Rob de Bes Award 2012 en de bijbehorende cheque t.w.v. €10.000.

 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag