Nieuws

13-08-2012

NBTC lanceert Visit Holland App

Door middel van co-creatie met Facebook fans

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) lanceert vandaag de Visit Holland App. Met deze applicatie worden reizigers gepersonaliseerd voorzien van inspirerende en praktische informatie over Nederland en alles wat hier te zien en doen is. Het NBTC speelt hiermee in op de behoefte van de moderne toerist om op een innovatieve manier toeristische informatie te verkrijgen.

Mobiele reisinformatie in negen talen
De rol van de mobiele telefoon tijdens de vakantie wordt steeds belangrijker. De traditionele reisgids wordt steeds vaker vervangen door mobiele apps die op basis van een locatie kunnen voorzien in de informatiebehoefte. Tegelijkertijd wil de reiziger zijn ervaringen direct kunnen delen met vrienden. Natasja Fortuin, manager Online Marketing NBTC: “Met de lancering van de Visit Holland App speelt het NBTC in op deze ontwikkelingen en geven we vorm aan de onlinestrategie die gericht is op engagement, conversie en het voorzien in de individuele informatiebehoefte van de bezoeker.” De app is gratis te downloaden in de App Store en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Japans.

Co-creatie
Het NBTC heeft onder de naam Visit Holland een levendige en actieve community op Facebook. De fans delen er tips, idee├źn en hun liefde voor Nederland. “Bij de ontwikkeling van de app hebben we onze fans gevraagd wat zij verwachten van een Visit Holland App. Mede op basis van hun input zijn we gekomen tot de vijf stappen in de app: ori├źntatie, inspiratie, plannen, onderweg en look & share,” aldus Fortuin.

Visit Holland App
Met de Visit Holland App heeft de gebruiker alle informatie over Nederlandse steden, regio’s, attracties, bezienswaardigheden en musea in de palm van zijn hand. In ‘My Holland’ kunnen gebruikers, door het aangeven van een profiel, navigeren op basis van persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijk reisschema en things to do lijstje aan te maken. Ook kunnen gebruikers een hotel boeken en wijst de app de bezoeker op andere handige apps voor meer praktische informatie. Bovendien zijn content en kaarten ook offline beschikbaar zodat de toerist hoge roamingskosten kan vermijden. Vooralsnog is de Visit Holland App alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Het is de verwachting de app begin 2013 ook voor Android te lanceren.

Bekijk de video ‘The making of..the Visit Holland App'.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag