Nieuws

03-07-2012

RECRON en NHTV slaan handen ineen!

RECRON, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers en NHTV internationaal hogeronderwijs Breda slaan de handen ineen. Beide partijen hebben hun gezamenlijke kansen én ambities voor de toekomst van de Leisure & Recreatie sector op papier gezet. Samen zullen zij zich sterk maken om deze ambities te bereiken.

Voor de komende tijd staan er een aantal initiatieven in de steigers, zoals de vormgeving van een minor binnen NHTV waarin de Recreantenatlas van RECRON een belangrijke pijler zal vormen. Maar ook op andere punten maken ze zich samen sterk. Zo liggen er volop ideeën voor de organisatie en ontwikkeling van gezamenlijke fieldtrips, Masterclasses en symposia, de eerste studiereis naar Berlijn staat zelfs al gepland. Ook zal NHTV binnen haar projectaanvragen van het Leisure Design Lab nog meer aansluiting zoeken bij RECRON.

Vorige week waren NHTV en RECRON te gast bij Camping De Heldense Bossen om de samenwerkingsovereenkomst te tekenen. Dat De Heldense Bossen gastheer was, was geen toeval. Op deze camping studeerde vorige zomer de eerste NHTV studente af op de kennis uit de RECRON Recreantenatlas. Één mooi voorbeeld van de gezamenlijke ambities die zowel RECRON als NHTV graag nog veel meer willen zien.

Joep Thönissen, directeur van RECRON, en Wicher Meijer, Academiedirecteur van de Academie voor toerisme van NHTV waren aanwezig op de Heldense Bossen. Ger Peppels, Academiedirecteur van de Academy for Leisure van NHTV plaatste al eerder zijn handtekening onder het document. “Een belangrijke mijlpaal”, aldus Joep Thönissen, “hiermee kunnen RECRON en NHTV hun krachten nog meer bundelen om door praktijkgerichte kennis bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering  van de Leisure en Recreatiesector.” Wicher Meijer geeft aan dat NHTV naast het afleveren van gekwalificeerde studenten tevens een toegevoegde waarde voor de branche wil zijn door gezamelijke activiteiten te organiseren.

Meer informatie

Simone van Poppel, projectleider RECRON InnovatieCampagne (RIC)
T:  0343 - 52 47 00
M: 06 – 51 33 85 66
E: vanpoppel@recron.nl 

Of

Ursela van de Noort, Accountmanager Academie voor toerisme NHTV
T: 076 – 533 25 73
M: 06 – 12 12 79 58
E: noort.l@nhtv.nl
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag