Nieuws

06-05-2012

Ondanks wisselend weer toch een aangename meivakantie voor Nederlandse attracties

Het weer deze meivakantie was absoluut onvergelijkbaar met het prachtige en warme voorjaar van 2011 en toch kwamen de gasten in groten getale naar de parken en attracties, verenigd in de Club van Elf. Hier de berichten van enkele van hen.

DUINRELL WASSENAAR
Het weer is beter dan de voorspellingen
Opnieuw blijkt dat het weer duidelijk beter is dan de weersvoorspellingen; het kustgebied heeft minder wisselvallig weer dan de rest van Nederland.
Het zal duidelijk zijn, dat de weersverwachting ook voor Duinrell camping van grote invloed is. Bij het besluit om met tent of caravan in Nederland een korte vakantie te ondernemen is die verwachting van het grootste belang.
Duinrell is duidelijk zeer tevreden over de bezetting van de Duingalows; in feite 100 % bezettingsgraad.
Ook het attractiepark kijkt terug op een geslaagde Meivakantie; er heerste een gezellige drukte mede doordat het  redelijk goed attractieparkweer was en natuurlijk dankzij het effect van de nieuwe familieattractie Dragonfly.

WALIBI HOLLAND BIDDINGHUIZEN
Op zoek naar fantasie in Walibi Holland
Op 1, 2 en 3 mei vond de derde editie van het Fantasy Festival plaats.
Tijdens het festival kwamen bezoekers oog in oog te staan met hun favoriete fantasy figuren.
Ten opzichte van afgelopen jaar zijn de bezoekersaantallen tijdens het festival gestegen.
Ook de rest van de meivakantie waren de bezoekersaantallen positief, ondanks het wisselvallige weer van de afgelopen week.
De nieuwe attractie van Walibi Holland, ‘Club Psyke: 5D Experience’ trekt veel bezoekers naar het park.
Verder is Walibi de afgelopen week meerdere keren op televisie verschenen: in het jeugdjournaal, tijdens een uitzending van Willem Wever en in de uitzending van Nick Battle op kinderzender Nickelodeon. Een mooie prestatie, die bijgedragen heeft aan een aangename meivakantie!

DOLFINARIUM HARDERWIJK
Op kraamvisite bij King op het Dolfinarium
Het Dolfinarium werd in het begin van de Meivakantie blij verrast door de geboorte van een dolfijn. Naomi beviel op Koninginnedag, ruim een maand eerder dan verwacht, van een kerngezond jong.
De kleine heeft de naam ‘King’ gekregen vanwege de bijzondere dag waarop het is geboren. Veel mensen kwamen in de vakantie op kraamvisite bij moeder en zoon. De twee zwemmen, samen met enkele andere dolfijnen, in de zogenaamde kraamkamer van de Odiezee. In de speciale onderwaterruimte kunnen bezoekers middels een glaswand de tuimelaars van heel dichtbij zien zwemmen.

ATTRACTIEPARK TOVERLAND SEVENUM
Voor Attractiepark Toverland was deze week in veel opzichten zeer succesvol.
Sinds 28 april hebben ze twee nieuwe shows in het park: een nieuwe show met Toos en Morrel en voor het eerst ook een grote magische parkshow.
Beide shows zijn zeer goed ontvangen door het publiek. Ze krijgen positieve reacties en merken ook dat de bezoekers mede dankzij de shows langer in het park blijven, waardoor ook de horecapunten goed lopen.
Mede dankzij de nieuwe shows krijgen ze veel positieve aandacht. Op vergelijkingssite Zoover waren ze de afgelopen week het tweede meest gezochte park.
Vrijdag werd door ‘Land van ANWB’ bekend gemaakt dat Attractiepark Toverland, samen met de Efteling en Ouwehands Dierenpark bij de drie leukst Nederlandse uitjes hoort.
Dat alles zien ze ook terug in de bezoekersaantallen. De afgelopen twee weken kwamen er dagelijks veel meer bezoekers dan verwacht, met als absoluut hoogtepunt 1 mei. Die dag kwamen er bijna dubbel zoveel bezoekers als verwacht.

OUWEHANDS DIERENPARK RHENEN
10% meer bezoekers
Met het bezoek van de koningin aan Rhenen kon de meivakantie voor Ouwehands Dierenpark Rhenen natuurlijk niet mooier starten.
Bamboo Bill en zijn medeavonturiers hebben daarna dan ook een drukke week gehad.
Gasten konden genieten van de nieuwe en unieke zeeleeuwenshow “Elements” in het fonkelnieuwe theater Blue Lagoon.
Ook de enorme overdekte speeljungle RavotAapia blijft nog steeds een grote trekker voor het dierenpark.
Het aantal bezoekers was 10% hoger dan vorig jaar.

CANAL COMPANY AMSTERDAM
Toch te koud voor waterfietsen en sloepen.
De koude en ook vaak regenachtige meivakantie laat een wisselend beeld zien. In Amsterdam is het redelijk druk in de stad, ook vanwege de Keukenhof. De reguliere rondvaarten zitten redelijk vol. Maar de bezoekersaantallen voor de meer mooi weer afhankelijke waterfietsen en sloepen hebben duidelijk te lijden onder dit slechte voorjaar.

DIERENPARK EMMEN
Dik tevreden
Dierenpark Emmen is dik tevreden met de bezoekersaantallen in de meivakantie. Koninginnedag was meer dan uitstekend en in de rest van de meivakantie kwamen er met name op de dagen dat het zonnig weer was, aanzienlijk meer bezoekers dan verwacht.
Veel belangstelling voor de nieuwe brilberen natuurlijk die zich heel goed laten zien en het publiek vermaken door behalve te zwemmen ook hoog in de bomen te klimmen.
Er waren in de vakantie leuke activiteiten voor de bezoekers.
Het kindertheater en het programma: ‘Help de dierverzorger mee” zijn erg populair bij de bezoekers. Kinderen in hun groene overals hielpen de dierverzorger mee in het nieuwe verblijf waar de schildpadden volgende week gaan wonen. De schildpadden zijn dan binnen en ook buiten te zien op het terras van het pannenkoekenrestaurant.

KEUKENHOF LISSE
Fantastische meivakantie, …
Keukenhof ontvangt bijna 200.000 bezoekers deze week
Het park ligt er schitterend bij. Keukenhof staat in volle bloei.
Vandaag 6 mei een fantastische dag op Keukenhof.
Ook 29 en 30 april waren uitzonderlijk mooi, veel buitenlandse gasten die een lang weekend vrij hadden i.v.m. 1 mei viering.
Ze gaan nog een week door (meivakantie is voor een groot deel van Nederland t/m 13 mei).
Ca. 75% buitenlands bezoek, veel Duitsers, UK en USA.
Dit weekend 5 en 6 mei ook veel Nederlandse gezinnen.
Keukenhof had met Sesamstraat een speciaal kinderprogramma.
Henk Veen kunstplein trok veel belangstelling uit de kunstwereld.
Keukenhof is nog open t/m 20 mei. Ook met Hemelvaart is nog van heel veel bloemen te genieten!

MADURODAM DEN HAAG
Nieuw Madurodam in de lift…..83% meer bezoek!!!
Het nieuwe Madurodam trekt deze meivakantie recordaantallen bezoekers!
Op woensdag 2 mei heeft Madurodam de drukst bezochte dag in 10 jaar beleefd met 8.500 bezoekers.
In totaal zijn er ruim 55.000 bezoekers die in de meivakantie de nieuwe doe-dingen zoals containers laden in de haven van Rotterdam en de verhalen over hoogtepunten van Nederland hebben ontdekt.
Vorig jaar trok Madurodam 30.000 bezoekers in de meivakantie.
Er zijn sinds de opening in april maar liefst 130.000 bezoekers die het nieuwe Madurodam hebben bezocht.

HEINEKEN EXPERIENCE AMSTERDAM
Bruisend verder in seizoen 2012
Zoals gemeld, was het deze meivakantie redelijk druk in Amsterdam en ook Heineken Experience heeft daar zijn bijdrage in mogen leveren.
Na het topjaar 2011, toen Heineken Experience 530.000 bezoekers mocht verwelkomen, zijn zij ook nu weer bezig de beleving nog leuker en gevarieerder te maken… en met succes, want deze meivakantie mochten zij 15% meer gasten verwelkomen in de Experience.

ATTRACTIEPARK SLAGHAREN
Buienradar blijkt voordeel voor Slagharen
Slagharen heeft een ongekend drukke meivakantie. Ongeveer 20% meer bezoekers dan de meivakantie van 2011.
Zij denken dat het te maken heeft gehad met de weersomstandigheden enerzijds, Slagharen was elke dag de regio die op buienradar goed naar voren kwam qua temperatuur en de  buienkans, dus  waarschijnlijk hebben ook veel bezoekers dit in hun afweging meegenomen.
Anderzijds was er natuurlijk de nieuwe Attractie Indian Pony Ride. De gasten kunnen weer op echte pony’s rijden in Slagharen, ze hebben dat ruim gecommuniceerd en dat heeft zeker ook gezien de belangstelling hiervoor, bijgedragen aan een lekkere drukke meivakantie 2012.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag