Nieuws

16-05-2012

Nederland terug in top 10 internationale congresdestinaties

Nederland verstevigt positie ondanks groeiende concurrentie

Op de jaarlijkse ranglijst Internationale Congresdestinaties van de International Congress and Convention Association (ICCA) staat Nederland op de negende plaats. Met 291 internationale meetings in 2011 betekent dit een stijging van 33% ten opzichte van 2010, toen Nederland de dertiende plaats innam.

GROEIENDE CONCURRENTIE
Eric Bakermans, Manager Meetings & Congressen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC): “Het is mooi om te zien dat Nederland, ondanks de groeiende concurrentie, weer terug is in de top 10. Dit laat zien dat onze inzet op de internationale congresmarkt werkt. Zeker als je kijkt naar onze directe concurrenten in Europa. In vergelijking met Europese bestemmingen nemen we een zesde positie in.”

FOCUS OP TOPSECTOREN
Voor de toekomst ligt de focus van het NBTC op congressen die één of meerdere raakvlakken hebben met de door de overheid benoemde topsectoren zoals water, lifesciences, logistiek en agrofood. Onderwerpen waar Nederland een naam heeft hoog te houden en waarin bedrijfsleven, wetenschap en overheid gezamenlijk willen investeren. “Congressen in Nederland op deze vakgebieden dragen ook bij aan de internationale marketing van Nederland. In 2011 waren de internationale congressen in ons land goed voor een economische waarde van zo’n 175 miljoen euro”, aldus Bakermans.

Bijlage: Top 15 ICCA ranglijst 2008 – 2011

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag