Nieuws

28-03-2012

Gouden Green Key voor Canal Company

De schoonheid van Amsterdam en het behoud hiervan is een belangrijke drijfveer van Canal Company. Zeker nu het bedrijf is gecertificeerd met de Gouden Green Key. Schoon en stil; dat is plezierig voor de stad én voor het behoud van al het moois dat zij ons te bieden heeft.

Sinds de oprichting van Canal Company in 1984, heeft het bedrijf altijd een duurzaamheidsbeleid gevoerd om binnen de bedrijfsvoering de belasting op het milieu te beperken. Het begon met Canal Bike, waterfietsverhuur geschikt voor sightseeing door de grachten van Amsterdam. In 1990 werd Canal Bus geïntroduceerd, dé officiële Hop on, hop off canal cruise. Als eerste in Europa heeft Canal Company destijds haar boten uitgerust met CNG aardgasmotoren. In 2007 was de introductie van Canal Hopper een logisch vervolg. Negen elektrisch aangedreven open sloepen en een sloep aangedreven op waterstof. “De stad Amsterdam laat ons genieten van al haar pracht en praal. Laten wij er dan voor zorgen dat we dat zo lang mogelijk kunnen doen,” aldus Felix Guttmann, oprichter Canal Company.

Internationaal keurmerk
Als kroon op het duurzaamheidsbeleid is Canal Company sinds afgelopen februari gecertificeerd met de Gouden Green Key en is daarmee de eerste en enige rederij in de passagiersvaart ter wereld met dit officiële en internationale keurmerk. Om in aanmerking te komen voor het internationale Green Key certificaat moet een bedrijf aan verschillende eisen voldoen. Naast het aantal verplichte maatregelen zijn er ook een aantal keuzemaatregelen toegepast, deze bepalen het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud. Stichting KMVK (Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) kent het keurmerk voor één jaar toe en controleert ieder jaar opnieuw. http://www.greenkey.nl/
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag