Nieuws

02-04-2012

850.000 buitenlandse toeristen verwacht tijdens Pasen

Verwachtingen positief voor start van toeristisch seizoen

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Daarnaast gaan zo’n 450.000 Nederlanders op pad voor een korte paasvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat minder (inter)nationale vakantiegangers. Reden hiervoor is dat Pasen vorig jaar laat viel en het erg mooi weer was. Bovendien viel het lange paasweekend voor de Nederlandse vakantiegangers voorafgaand aan twee weken meivakantie. Dit jaar valt Pasen op 8 en 9 april en wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.

Meeste buitenlandse bezoekers uit Duitsland
Van de 850.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting zo’n 65% uit Duitsland, 25% uit BelgiĆ« en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-BrittanniĆ«. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden. Bovendien is de Floriade, de Nederlandse wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar georganiseerd wordt, dit jaar ook een belangrijke trekker voor met name Duitse en Belgische bezoekers.

Bungalow en kamperen favoriet
Dit jaar gaan er zo’n 450.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pasen. Daarvan vieren zo’n 250.000 Nederlanders vakantie in eigen land. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakanties is de bungalow, maar ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn populair. Zo’n 200.000 Nederlanders brengen het lange paasweekend in het buitenland door.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag