Nieuws

16-03-2012

Attractieseizoen 2012 kan beginnen

De attractiebedrijven in Nederland – verenigd in de Club van Elf - hebben weer hun uiterste best gedaan om het hun gasten weer helemaal naar de zin te maken. Het dagje uit wordt nog completer, want er is weer veel nieuws bijgekomen. Hier een overzicht

BURGERS’ ZOO TE ARNHEM
Overdekte speeltuin voor een 99-jarige

Burgers’ Zoo heeft deze winter hard gewerkt aan de bouw van een thematische indoorspeeltuin. De volledig overdekte speeltuin is vormgegeven als een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp bestaande uit paalwoningen die onderling met elkaar zijn verbonden door middel van avontuurlijke touwbruggen, klimnetten en glijbanen.
De nieuwe speeltuin bestaat uit twee delen voor kleine en grote kinderen en een aangrenzend terras, waar vandaan ouders de spelende kinderen in de gaten kunnen houden. Op 30 maart 2012, de 99ste verjaardag van het Arnhemse dierenpark, moet het bouwproject gereed zijn en de officiële opening plaatsvinden.
Het project maakt Burgers’ Zoo naast de diverse reeds bestaande overdekte parkdelen nog minder afhankelijk van de weersomstandigheden.
Burgers’ Zoo realiseert de indoorspeeltuin met bouwpartners met wie het Arnhemse dierenpark al meer dan veertig samenwerkt: Wiegerinck Architecten, bouwkundig adviesbureau ABT, aannemer BAM en installateur Maessen en Hendriks. Het bedrijf Eibe, dat ook de speeltuin van Burgers’ Avonturenland heeft ontworpen, neemt opnieuw de constructie van de speeltoestellen voor zijn rekening. De speeltuin biedt plaats voor 300 spelende kinderen en grenst aan het reeds bestaande Park Restaurant.

CANAL COMPANY IN AMSTERDAM
De eerste rederij met een Gouden Green Key verzorgt de eerste vaart van de Cultuurboot Amsterdam

Canal Company heeft op 9 februari 2012 de Gouden Green Key in ontvangst genomen. Hiermee is Canal Company de eerste rederij in de categorie passagiersvaart ter wereld met dit officiële en internationale keurmerk voor duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Om in aanmerking te komen voor het internationale Green Key certificaat moet een bedrijf aan verschillende eisen voldoen. Voor Canal Company betekent dit dat het bedrijf een actief milieubeleid heeft, haar vloot met schone aardgas- en elektrische motoren heeft uitgerust en er milieuvriendelijke schoonmaakmaterialen worden gebruikt. Tevens wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met eveneens duurzame en milieubewuste externe partijen, cateraars en leveranciers.
Sinds de oprichting van Canal Company in 1984, heeft het bedrijf altijd een duurzaamheidbeleid gevoerd om binnen de bedrijfsvoering de belasting op het milieu te beperken. Het begon met Canal Bike, waterfietsverhuur geschikt voor sightseeing door de grachten van Amsterdam. In 1990 werd Canal Bus geïntroduceerd, dé officiële Hop on, hop off canal cruise.
Als eerste in Europa heeft Canal Company destijds haar boten uitgerust met CNG aardgasmotoren. In 2007 was de introductie van Canal Hopper een logisch vervolg. Negen elektrisch aangedreven open sloepen en een sloep aangedreven op waterstof.
In 2010 opende Canal Company op Damrak Pier 6 Amsterdam ECO Tours. Vanaf deze steiger vertrekken milieuvriendelijke rondvaarten door de Amsterdamse grachten en tevens is dit het startpunt voor actieve wandel- en fietstochten.
Met het behalen van de Green Key maakt Canal Company het makkelijker voor de toeristische en zakelijke markt, alsmede overheden, om bewust te kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame producten en arrangementen op en rond de Amsterdamse grachten.
De schoonheid van Amsterdam en het behoud hiervan is en blijft en belangrijke drijfveer van Canal Company.
Helemaal passend in deze filosofie is de door Canal Company verzorgde eerste vaart van de Cultuurboot Amsterdam op 8 maart jongstleden.
Met antieke scheepsbellen luidden 80 kinderen de eerste vaart van de Cultuurboot Amsterdam feestelijk in vanaf de aanlegsteiger op de Westermarkt.
Amsterdam vervoert als eerste stad kinderen van het basisonderwijs over water met de Cultuurboot naar 17 culturele instellingen, waaronder het Bijbelsmuseum, Het Scheepvaart Museum, Verzetsmuseum Amsterdam en Hermitage Amsterdam. De Cultuurboot Amsterdam vaart met boten van Canal Company.

DIERENPARK EMMEN
Nederland wordt een nieuwe dierentuin rijker

Als alles volgens plan verloopt kan Dierenpark Emmen binnenkort beginnen met de bouw van een compleet nieuw park, waarin beleving centraal staat en waarin natuur en cultuur nauw met elkaar verweven zullen zijn. De totale investering ligt rond de € 200 miljoen, maar dat is inclusief een echte schouwburg.

Maar ook al voor dit seizoen is er weer veel nieuws te zien in Dierenpark Emmen.
Op zeer korte termijn zal een nieuw verblijf voor brilberen worden geopend. Moeder en zoon brilbeer logeren nog in een Frans dierenpark om naar Emmen af te reizen als de verbouwing klaar is.
Daarnaast wordt hard gebouwd aan een nieuw verblijf voor wevervogels en een voor de zeer grote sporenschildpadden. Zij krijgen verblijven die aansluiten bij het terras van het pannenkoekenhuis.
Heel pril nieuws…..onlangs zijn twee zwarttiprifhaaitjes geboren en ook drie ringstaartmaki’s, maar natuurlijk worden er veel meer jonge dieren verwacht, zoals giraffen, kangoeroes, bizons, bavianen en andere apen.

De geboorte van een olifantje is altijd bijzonder. Zo’n kleine dikhuid wordt al dit voorjaar verwacht en als alles naar wens verloopt tussen leeuw Zulu en leeuwin Brandy komt er voor de zomer een worp leeuwenwelpjes.

DOLFINARIUM HARDERWIJK
Onze eigen Noordzee en dolfijnen in de hoofdrol

Noordzeegebied
Het Dolfinarium opent deze zomer de deuren van het nieuwe Noordzeegebied. Hier kun je ontdekken wat er allemaal rondzwemt in onze eigen Noordzee. In het gebied staat een zomer- en winterhotel waarin de meest bijzondere gasten te zien zijn die in de zomer- en wintermaanden in de Noordzee logeren. Ook in het Laboratorium is van alles te ontdekken. Hier kun je verschil proeven tussen zoet en zout (zee)water. En we laten zien hoe een platvis van verticaal over gaat in horizontaal zwemmen.
Ook het bijzondere verhaal over orka Morgan is in het nieuwe Noordzeegebied te vinden. Ondanks dat ze alweer een tijdje niet meer in het Dolfinarium woont kun je hier nog van alles over haar vinden.

Dolfijnen in de Hoofdrol

Vanaf 22 maart is er op RTL 4 een 5-delige serie over het Dolfinarium te zien. In dit programma, "Dolfijnen in de hoofdrol", nemen we een kijkje in de keuken. Hoe verzorg je dolfijnen om hen fit en in conditie te houden? Hoe bouw je een vertrouwensband op met deze magische dieren? Wie heeft die natuurlijke aanleg om het vertrouwen van hen te krijgen? En dan samen met hen de mooiste momenten te beleven?

Je volgt aangespoelde bruinvissen die worden opgevangen en verzorgd bij stichting SOS Dolfijn. We gaan zelfs mee de Noordzee op om ze weer terug te brengen naar zee. Je ziet hoe de schop in de grond gaat bij het Roggenrif. In slechts een paar maanden tijd moet hier het nieuwe Noordzeegebied komen. Wat komt hier allemaal bij kijken en worden de deadlines gehaald? En natuurlijk volg je ook de deelnemers op de voet, die met elkaar strijden om dolfijnentrainer voor een dag te mogen zijn. Wie gaat er winnen?

DUINRELL IN WASSENAAR
Vier seizoenen lang eindeloos genieten

Ruim 75 jaar geleden op 19 april 1935 werd het Landgoed Duinrell opengesteld voor het publiek door de toenmalige eigenaar Philip Graaf van Zuylen van Nijevelt. Voor 15 cent kon men wandelen in het uitgestrekte bos- en duingebied.
Door de jaren heen groeide het vakantie- en attractiepark uit tot één van de mooiste en gezelligste parken van Nederland met een bezoekersstroom van ruim 1,3 miljoen bezoekers per jaar (dagbezoek inclusief verblijfsbezoek). Ook voor het seizoen 2012 heeft Duinrell weer fors geïnvesteerd in mogelijkheden om weer eindeloos te genieten.

Bij de start van het attractieparkseizoen vindt de opening plaats van de nieuwe familieachtbaan met een bijzondere thematiek en passend bij de grootschalige attracties in het omliggende gebied. De geluidsarme familieachtbaan, waarover men in vliegende vaart tussen de bomen scheert, wordt 361 meter lang met een toppunt van 15 meter.

Van 7 juli tot en met 26 augustus 2012 is er weer een muzikale zomershow met als thema “Duinrell beweegt”.

Voor aanvang van het vakantieseizoen 2012 worden circa 40 Duingalows van een nieuw type in gebruik genomen:“Duingalow Premium XL”: ruim bemeten vier- en zespersoons Duingalows met alle benodigde faciliteiten, die staan voor topcomfort. Bovendien zijn deze Duingalows toegankelijk voor mindervaliden. Met de komst van de nieuwe Duingalows is eveneens afscheid genomen van de oudste Duingalows uit het type Comfort Basis.

Op vakantiepark Duinrell kreeg de eerst opgeleverde Duingalow Premium XL op 6 maart 2012 de naam “Jacoba van Beieren”. Onder toeziend oog van de heer Piet de Vries, directeur Keukenhof en de heer Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell onthulde Jacoba, als Gravin van Holland en symbool van Keukenhof met Rick de Kikker, het character van Duinrell, het naambord.

EFTELING KAATSHEUVEL 60 JAAR
Jubileumjaar tjokvol nieuwe ontwikkelingen

In 2012 bestaat de Efteling 60 jaar. Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met 10 Sprookjes is inmiddels uitgegroeid tot het derde attractiepark van Europa met eigen verblijfsaccommodaties, een golfbaan, media- en theaterproducties en zelfs een hele ‘imaginaire’ wereld buiten de parkgrenzen.

Uiteraard laat de Efteling dit bijzondere jubileum niet geruisloos voorbijgaan. Vrijwel elke maand in 2012 vindt er iets bijzonders plaats. Van de openingen van Polles Keuken, Aquanura en De Nieuwe Kleren van de Keizer, tot de première van de eerste eigen bioscoopfilm. En van een jubileumboek met bijbehorende documentaire tot de lancering van een geheel nieuw merk; de Efteling kijkt in 2012 behalve terug op 60 jaar sprookjes, ook zeker vooruit naar de toekomst.
Eén van de bijzondere gebeurtenissen in 2012 is de lancering van een geheel nieuw merk: Jokie.
Jokie is weliswaar geboren in de attractie Carnaval Festival (1984), maar in 2012 gaat Jokie als echte ontdekkingsreiziger op pad. Vanaf het voorjaar gaat hij in een televisieserie en boekjes ook de wereld buiten de Efteling verkennen. Het jubileumjaar gaat vervolgens verder met iets heel anders: de bijzondere opening van het volledig gethematiseerde pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

31 mei 2012 is de daadwerkelijke verjaardag van de Efteling. Op deze dag zal als bijzonder kado aan alle Efteling gasten voor het eerst de sensationele watershow Aquanura aan het publiek getoond worden. Aquanura is de grootste fonteinenshow van Europa waarbij elementen als water, vuur, muziek en licht centraal staan. Later in het jubileumjaar, bij de start van de Winter Efteling, wordt een nieuw sprookje aan het sprookjesbos toegevoegd: De Nieuwe Kleren van de Keizer.

Jubileum-agenda:
Maart Opening gethematiseerd pannenkoekenrestaurant Polles Keuken op de Nationale Pannenkoekendag
April Het Grootste Schoolreisje van de Wereld (poging Guiness Book of Records)
Mei Televisiedocumentaire en DVD ‘Zijn we er al?’ en boek 60 jaar Efteling
31 Mei 2012 Opening jubileumattractie Aquanura
Juli Zomeravonden nieuwe stijl
Augustus Jubileumparade: de Bonte Stoet
November Opening nieuw sprookje: De Nieuwe Kleren van de Keizer

FLORIADE 2012 IN VENLO
De nieuwste attractie in Nederland: De Wereld Tuinbouw Expo Floriade 2012

Nieuwer dan dit bestaat er in Nederland niet.
De Floriade is de officieel erkende Wereld Tuinbouw Expo die één keer in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd. Deze zesde editie van de Floriade vindt van 5 april tot en met 7 oktober 2012 plaats in de regio Venlo in Noord-Limburg.
Als u op bezoek komt, bent u zeker niet alleen want er worden in totaal ongeveer 2 miljoen bezoekers verwacht.
Noord-Limburg is de eerste regio buiten de Randstad die door de Nederlandse Tuinbouwraad is gevraagd om de Floriade te organiseren. De regio rond Venlo behoort tot de grootste tuinbouw-gebieden van Nederland. Samen met de aangrenzende Duitse regio Niederrhein ligt het Floriadeterrein zelfs in één van de grootste aaneengesloten tuinbouwgebieden van West-Europa.
Mede door de agribusiness en de centrale ligging heeft Venlo zich kunnen ontwikkelen tot een logistieke hotspot.
Om dit alles heeft het Rijk de regio Venlo aangewezen als één van de vijf Greenports van Nederland.

Deze Floriade is veel meer dan een boeiend dagje uit voor twee miljoen bezoekers. Ze is een strategisch moment in de permanente ontwikkeling van een 5000 hectare groot gebied noordwestelijk van Venlo. De nabestemming van het Floriadeterrein is Venlo GreenPark: een duurzaam bedrijventerrein in het groen. Kennis en kunde op het gebied van agribusiness komen hier samen. Deze Floriade fungeert tevens als aanjager van de kennisontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Dit uit zich onder meer in de bouw van diverse duurzame gebouwen op het Floriadeterrein en omgeving. De bezoekers van de Floriade maken op een inspirerende en interactieve manier kennis met de tuinbouwsector. Uitgangspunt vormt het centrale thema van deze editie:
“Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life!”

Dat thema is uitgewerkt op vijf themavelden, waar bezoekers al hun zintuigen kunnen aanspreken om de invloed van de tuinbouw op ons dagelijks leven te ervaren. Op het Floriadepark zijn meer dan honderd inzendingen samengebracht. Dit kunnen tuinen of paviljoens zijn van de deelnemende tuinbouwsectoren, bedrijven en internationale deelnemers. Daarnaast biedt de Floriade dagelijks een cultureel programma met muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. Elk themaveld heeft eigen speel- en eetgelegenheden, waar de bezoekers kunnen genieten van (wereld)gerechten. Maar de gasten kunnen ook picknicken tussen de bloemen en planten, loungen aan het water of vanaf de theaterheuvel genieten van optredens en shows.
Een panoramisch uitzicht over het totale park biedt de Floriade Kabelbaan. Met een lengte van 1,1 kilometer en een hoogte van ruim dertig meter is dit een unieke attractie in Nederland. De kabelbaan brengt bezoekers in vijf minuten van de ene naar de andere kant van het park.

HEINEKEN EXPERIENCE IN AMSTERDAM
De experience van een nieuwe fles…

Na het topjaar 2011, toen Heineken Experience 530.000 bezoekers mocht verwelkomen, zijn zij ook nu weer bezig de beleving nog leuker en gevarieerder te maken.
Nieuw bij de Heineken Experience: De nieuwe aluminium fles van Heineken: de STR Bottle heeft een prominente plek gekregen in een van ruimtes in de tour.
Het verrassende design te zien in blacklight maakt deze fles een spectaculair nieuwtje. Het is ook nu weer gelukt hier een ware experience van te maken.

Daarnaast is sinds januari de Heineken Brand Store onderdeel van de activiteiten van de Heineken Experience. Deze shop heeft een Beershop en meer dan 250 unieke Heineken producten. Van designflesjes en gadgets tot cadeaupakketten en unieke Heineken t-shirts.

Boven de winkel zijn drie inspirerende vergaderruimtes gevestigd.

En de winkel wordt daarbij ook nog eens gebruikt als evenementenlocatie!
De Heineken Brand Store beslaat 6 monumentale panden. Je vindt de winkel en vergaderlocatie in hartje Amsterdam aan de Amstelstraat 31, tussen Rembrandtplein en Waterlooplein.
Voor bezoekers van Heineken Experience vaart er elk uur een –gratis- boot naar de Brand Store.
Op de 6de etage en het dakterras van de Heineken Experience worden komende maanden nieuwe concepten gelanceerd zoals Jazz Experience, Holland Heineken House en EK arrangementen.

AVONTURENPARK HELLENDOORN
Beleef een nieuw seizoen boordevol plezier

Avonturenpark Hellendoorn opent op 6 april 2012 haar deuren voor een nieuw seizoen boordevol plezier. Jong en oud kunnen ook dit jaar weer genieten van meer dan 30 attracties, shows en spannende evenementen die in het park te beleven zijn. Wat te denken van Spellendoorn in het voorjaar, stuntshow Excalibur in de zomer en in het najaar het griezelige Heksendoorn?

Op 28 april a.s. wordt een gloednieuwe, spectaculaire familieattractie geopend: de ‘Tarantula Magica’.
Ben jij een echte snelheidsduivel en heb je een sterke maag? Laat je dan meenemen in dit nieuwe avontuur voor het hele gezin en beleef de meest opzwepende rit van je leven!
De attractie Tarantula Magica staat op de Evenementenweide van Avonturenpark Hellendoorn. De attractie is geschikt voor kinderen vanaf 120 cm; zij mogen onder begeleiding in de attractie. Kinderen vanaf 140cm mogen er alleen in.

KEUKENHOF TE LISSE
In 2012 is het thema: Polen: Hart van Europa

Een nieuw Nederlands attractieseizoen kan natuurlijk nooit zonder Keukenhof. Ook dit jaar weer staat het park er prachtig bij na al het harde werken gedurende de afgelopen maanden, toen er in het park in totaal ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in zijn gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven.

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land. In 2012 gaan we naar Oost-Europa. Polen staat van 22 maart tot en met 20 mei centraal staan als “Polen – Hart van Europa”. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Polen.

Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin worden. Maar Chopin staat ook centraal tijdens de 10 avondconcerten die Wibi Soerjadi geeft in het Willem Alexander Paviljoen.

Nieuw dit seizoen is de samenwerking met Kasteel Keukenhof in het kader van COBRA BUITEN. In de Kasteeltuin - op een steenworp afstand van Keukenhof - is de eerste beeldententoonstelling getiteld Hof van Appel (van 22 maart t/m 21 oktober 2012) te zien.

De officiële opening van Keukenhof vindt plaats op 21 maart 2012 door mevrouw Anna Komorowska, echtgenote van de President van Polen.
Op donderdag 22 maart 2012 zal Keukenhof voor de drieënzestigste maal haar poorten openen voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een bepaald niet onaanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de toeristische sector in Nederland en de regio.

MADURODAM IN DEN HAAG
In het nieuwe Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt

Madurodam heeft de afgelopen vijf maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan.
In het nieuwe Madurodam is meer te zien, maar vooral veel meer te doen.
Als bezoeker kun je een vliegtuig laten opstijgen vanaf Schiphol, de Oosterscheldekering dicht zetten of containers laden op een schip in de haven van Rotterdam.
Het nieuwe Madurodam is verdeeld in drie themagebieden: WaterRijk, ‘water als vriend en vijand’, StedenRijk, ‘oude binnensteden’ en VindingRijk, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design).
De verhalen in deze drie rijken worden vertelt door kleine figuurtjes, Madurodammertjes en dat doen ze in heel veel talen.
In de nieuwe speeltuin 'Waddenzee’ kunnen kinderen lekker hun energie kwijt op de verschillende glijbanen, klimrekken en schommels. Ook hier gaan ze vooral zelf ontdekken en ervaren. Bij een aantal unieke speeltoestellen zullen ze ook samen moeten werken en spelen. En vooral heel veel plezier maken!
Vanaf 7 april 2012 is het park open en staan de Madurodammertjes klaar om u te verwelkomen.

OUWEHANDS DIERENPARK IN RHENEN
Al 80 jaar in hun element

Op 18 juni 2012 viert Ouwehands Dierenpark haar 80-jarig jubileum. Ouwehands Dierenpark Rhenen is een dierenpark met moderne inzichten over milieu en natuureducatie, en een park dat een functie heeft inzake de instandhouding van bedreigde diersoorten. De huidige bezoeker kan dan ook, te midden van flora en fauna, kennismaken met de dieren en inzicht krijgen in hun levenswijze. Dat inzicht komt er niet door alleen naar de dieren te kijken, maar wel door regelmatig eens door de dierentuin te lopen, de dieren in verschillende omstandigheden te zien en door mee te doen aan de vele activiteiten die elk jaar weer worden georganiseerd.

Op 4 april openen zij het nieuwe Zeeleeuwentheater.
Ouwehands Dierenpark Rhenen presenteert de gloednieuwe zeeleeuwenshow ‘Elements’ in het nieuwe zeeleeuwentheater Blue Lagoon.
Deze zeeleeuwensensatie staat garant voor spanning, bijzondere momenten en verrassingen. De eigenzinnige, Californische zeeleeuwen presenteren samen met hun verzorgers een spetterende show. Ze nemen je mee langs de vier elementen van de natuur en zetten een show neer van hoog niveau. Deze show mag je niet missen!

Sinds begin maart is de jonge ijsbeertweeling te zien in hun buitenverblijf “Neus aan Neus”.
De in december geboren tweeling groeit als kool en de twee ijsbeertjes hebben inmiddels hun eerste zwemles gehad van moeder Huggies.

ATTRACTIE- & VAKANTIEPARK SLAGHAREN
Nieuwe eigenaars en nieuwe aanwinsten

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is overgenomen door de internationale keten Parques Reunidos. Slagharen wordt daarmee net als Movie Park in Duitsland, Bobbejaanland in België, Mirabilandia in Italië en Warner Park in Spanje onderdeel van het op één na grootste vrijetijdsbedrijf in Europa en vierde in de wereld.
De directie van het Overijsselse park heeft met deze overname een partner gevonden die haar huidige positie versterkt en tegelijkertijd kansen biedt om verder te groeien op de Nederlandse en Duitse markt.

Op 30 maart opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen de deuren voor het nieuwe seizoen. Na een succesvol 2011 heeft Slagharen de winter gebruikt om te werken aan nieuw entertainment, onderhoud en extra “attracties”, zoals de Indian Pony Ride.

In 2012 komt Attractie- & Vakantiepark Slagharen met een aantal nieuwe activiteiten. De Western Village Stuntshow is vernieuwd en er is een geheel nieuwe show van het bekende Italiaanse Clownstrio Caveagna. El theatro - het 4-D theater – kan in het nieuwe seizoen ´s avonds door verblijfsgasten gebruikt worden als bioscoop en de afdeling horeca voegt in 2012 een Italiaans restaurant aan het assortiment toe. Tot slot komen - na aanhoudende vragen - de pony’s weer terug in Slagharen. In de “Indian Pony Ride” kunnen kinderen onder begeleiding een rondje op een pony rijden.

ATTRACTIEPARK TOVERLAND IN SEVENUM
2012 Een jaar vol betovering

Attractiepark Toverland presenteert in 2012 een “jaar vol betovering”. Het hele jaar door staat betovering en magie centraal. Er zijn diverse betoverende evenementen en er zijn nieuwe magische shows. Het seizoen begint met een magisch openingsweekend en de heropening van het volledig vernieuwde Land van Toos.

Toverland is vanaf 2012 ook echt een tover land. Het Land van Toos, de eerste hal waar Attractiepark Toverland in 2001 mee begon, heeft deze winter een complete metamorfose ondergaan. In totaal werd 1,5 miljoen euro hierin geïnvesteerd. De entree, de parkwinkel en het restaurant zijn in Oosterse sferen gebracht. Bezoekers wanen zich een rijke oliesjeik als ze lunchen of dineren in één van de intieme nisjes van de oude Medina. Door een oude, afgebrokkelde stadsmuur bereik je het tweede nieuwe themagebied, dat juist de stijl van westerse magie heeft. De sprookjesachtige gevels doen denken aan vervlogen tijden waarin hekserij en tovenarij in Europa nog gemeengoed waren.
Centraal in het Land van Toos ligt een compleet nieuw plein met een fontein.

Attractiepark Toverland presenteert vanaf 28 april een nieuwe, grote parkshow: “De Toverzolder”. Hiervoor is een groot overdekt podium gebouwd van 12 bij 5 meter.
De voorstelling duurt ongeveer twintig minuten en bevat naast spectaculaire illusies ook live zang.

Op 7,8 en 9 april opent Toverland het nieuwe attractieparkseizoen met een magisch openingsweekend vol illusies, tovenarij en magie.

Voormalig wereldkampioen Ger Copper komt met de grootste talenten van zijn ‘School of Magic’ naar Toverland. Copper geldt als een autoriteit onder goochelaars en illusionisten. Ook Hans Klok leerde van hem de kneepjes van het vak. De illusionisten van de toekomst tonen overal in het park hun kunsten. Ook verzorgen zij onder leiding van Copper goochelworkshops voor bezoekers.

Een andere interactieve show is die van Tovertinus. Tovertinus gaat op zoek naar nog nietsvermoedende bezoekers die zonder dat zij het weten het tovenaarsbloed in zich hebben.

Attractiepark Toverland is van 30 juni tot en met 19 augustus elke dag tot 20.00 uur geopend. Op zeven woensdagen blijft het park zelfs tot 23.00 uur open. Op deze midzomeravonden is er een uitgebreider horeca-aanbod, live-muziek en diverse acts. Bovendien worden deze zeven zomeravonden knallend afgesloten met een betoverende vuurwerkshow.

MADAME TUSSAUDS IN AMSTERDAM
Welkom in het vernieuwde Huis van de Beroemdheden

Madame Tussauds, het huis van de beroemdheden, is vernieuwd en opende 15 maart 2012 haar deuren. Na een vernieuwingsperiode van enkele maanden, waarbij de volledige Gouden Eeuw is vervangen, kunnen bezoekers terecht in een attractie vol beleving, waarbij innovatie en interactie voorop staan.

Zo zijn er gethematiseerde ruimtes over geschiedenis en het koningshuis, waarbij diverse films en televisieprogramma’s te zien, kunnen bezoekers zich als Koningin Beatrix verkleden en op de troon plaatsnemen.
In de sets van de sterren kunnen persoonlijke fotoshoots gehouden worden en zijn allerlei wetenswaardigheden over de verschillende ‘celebrities’ verwerkt, van een korte quiz tot een verhaallijn, uitgebeeld met foto’s. In de centrale ruimte vindt een heuse ‘A-list party’ tussen alle grote sterren plaats.
Op 29 februari jl. werd het beeld VanVelzen onthuld en begin april volgt de onthulling van Kate en William. Deze beelden zijn slechts drie maanden te zien in Amsterdam.

WALIBI HOLLAND IN BIDDINGHUIZEN
De Wereld van Walibi gaat weer open op 7 april 2012

Dit jaar opent Walibi Holland een nieuwe attractie Club Psyke: 5D Experience.
In deze allernieuwste attractie beleven de bezoekers een spannend avontuur met sensationele effecten.
Dit jaar begint de voorpret voor de jongste bezoekers al vroeg in de virtuele leefwereld van Walibi en Squad.
Op de website http://www.dewereldvanwalibi.nl spelen de twee leadsingers van de bands W.A.B en The SkunX een hoofdrol. Op een leuke en educatieve wijze leren de kinderen alles over muziek.

Speciaal voor de oudere jongeren en de jongere ouderen komt Walibi Holland dit jaar met een app en een mobiele website.
Daarnaast wordt er een Game ontwikkeld die zorgt voor zowel een voor- als een nabeleving.

De deelnemers aan de game worden uitgedaagd om alle extreme Rides van Walibi Holland te bedwingen.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag