Nieuws

03-11-2011

NBTC en Zilte Zaken slaan handen ineen

Nieuwe samenwerking op het gebied van binnenlands toerisme

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gaat een driejarige samenwerking aan met reclame- en mediabureau Zilte Zaken. Doel van de samenwerking is om gezamenlijk het binnenlands toerisme te (blijven) promoten. Met OntmoetNL wordt een online platform gecreƫerd om vakanties in eigen land te stimuleren.

BEZUINIGING BESTEMMING NEDERLAND
Ruim de helft van de Nederlandse bevolking gaat een of meerdere keren per jaar op vakantie in eigen land en geeft daarbij bijna 3 miljard euro uit. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is voornemens te bezuinigen op de marketing van de bestemming Nederland. Hoewel het politieke proces hierover nog niet is afgerond, werkt het NBTC verder aan de plannen voor de toekomst, ook op het gebied van binnenlands toerisme.

BELANG BINNENLAND PROMOTIE
Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Gezien het belang van de binnenlandse vakantiemarkt, vindt het NBTC het belangrijk dat er permanent aandacht is voor Nederland als vakantieland. Het NBTC blijft activiteiten op de binnenlandse markt ontplooien als onderdeel van landoverstijgende initiatieven, bijvoorbeeld in combinatie met de Duitse en Belgische markt. Voor de overige binnenlandse activiteiten zoekt het NBTC de samenwerking met reclame- en mediabureau Zilte Zaken. Deze samenwerking past binnen de strategie van het NBTC om zo veel mogelijk relevante partners en middelen te bundelen ter vergroting van de marketingkracht voor Nederland.”

ONTMOETNL
Fred Winkel, Zilte Zaken: “Vanaf 2012 neemt Zilte Zaken onder andere de coƶrdinatie van ‘Lekker weg met groepen’ over. Daarnaast ontplooien wij onder de noemer OntmoetNL diverse activiteiten om binnenlandse vakanties op een nieuwe en eigentijdse manier te stimuleren. Daarbij zullen wij gebruikmaken van het welbekende merk ‘Lekker weg in eigen land’, dat het NBTC in licentie aan ons ter beschikking stelt. Met deze stevige basis kijken wij ernaar uit om vakanties in eigen land continu onder de aandacht te brengen.”

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag