Nieuws

09-11-2011

Arts Holland verbindt cultuur en toerisme

NBTC, NUB en Waag Society slaan handen ineen voor promotie cultuuraanbod

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), het Nederlands Uitburo (NUB) en Waag Society gaan een structurele samenwerking aan op het gebied van toerisme en cultuur. Met ‘Arts Holland’ zetten zij gezamenlijk Nederland internationaal op de kaart als aantrekkelijke, culturele bestemming. Onder het motto ‘Arts Holland, the world’s arts district’ wordt het kwalitatief hoogwaardige en diverse kunst- en cultuuraanbod van de Randstad voor het eerst samengebracht voor de internationale cultuurtoerist. De officiĆ«le lancering van Arts Holland is donderdag 9 november in de Waag in Amsterdam.

Cultuuraanbod Nederland op de kaart
Met het bundelen van de krachten uit de culturele, toeristische en technologische sector ontwikkelt Arts Holland wat tot nu toe nog niet bestaat: een internationale marketingstrategie rond Nederland als culturele bestemming. Het doel is om gezamenlijk meer buitenlandse bezoekers en bestedingen voor kunst en cultuur naar Nederland te bewegen. Het Nederlandse cultuuraanbod wordt op http://www.artsholland.com gepresenteerd waarbij is uitgegaan van het zoekgedrag van de potentiĆ«le bezoeker. Daarnaast worden ook nieuwe mediatechnieken en –applicaties ingezet om de culturele toerist te bereiken en te verleiden een (herhaal)bezoek aan Nederland te brengen.

Arts Holland: the world's art district
Arts Holland positioneert het culturele product uit de Randstad als een aaneengesloten art district. Voor de internationale bezoeker is de onderlinge afstand tussen de vier grote steden relatief gering en makkelijk bereisbaar. Daarnaast is het aanbod in de vier steden zo divers dat er een wereld aan kunst en cultuur te beleven is voor de internationale toerist. In eerste instantie richt Arts Holland zich op de Engelstalige landen (Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk). Na gebleken succes besluiten de partners gezamenlijk of deze marketingcampagne wordt uitgebreid naar andere taalgebieden.Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag