Nieuws

28-10-2011

Kerncijfers gastvrijheidseconomie voor de Kamer

Gastvrij Nederland en NBTC onderstrepen belang gastvrijheidseconomie

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, hebben op 26 oktober de nieuwe folder ‘Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2011’ aangeboden aan de leden van de vaste Kamercommissie Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

KERNACHTIGE WEERGAVE
Theo Ruijs, voorzitter Gastvrij Nederland: “Deze folder is een gezamenlijke productie van Gastvrij Nederland en het NBTC en we zijn trots op het resultaat. Een kernachtige weergave van de gastvrijheidseconomie, waarbij wordt ingegaan op het inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Bovendien worden alle fasen van het vakantie- en vrijetijdsproces van de consument belicht. Van inspiratie en oriëntatie, naar boeken, vervoer en verblijf en ook activiteiten en waardering. Kortom, een overall kernachtig overzicht van de gastvrijheidseconomie.”

ECONOMISCH BELANG SECTOR
Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Toerisme en recreatie vormen een belangrijke sector voor de Nederlandse economie: in 2010 zorgde de sector voor ruim 35 miljard euro aan bestedingen door binnen- en buitenlandse bezoekers. Deze euro’s werden besteed bij zo’n 50.000 bedrijven die in totaal met ruim 400.000 banen zorgen voor zo’n 4% van de werkgelegenheid. Op de vooravond van het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer wilden we nogmaals het economisch belang van deze sector benadrukken. Investeren in de toeristische en zakelijke promotie van Nederland is nadrukkelijk een investering in de Nederlandse economie.”

Download hier folder 'Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2011'
Nieuwsoverzicht
Foto gemaakt ter gelegenheid van de officiële presentatie van de geheel vernieuwde editie van de ‘Kerncijfers 2011 van de gastvrijheidseconomie’ van Gastvrij Nederland en het NBTC d.d. 26 oktober 2011.
Op de foto vlnr Erik Ziengs ( VVD), Pauline Smeets (PvdA), Ad Koppejan (CDA), Theo Ruijs (Gastvrij Nederland), Paulus Jansen (SP), Jos Vranken (NBTC) en Jhim van Bemmel (PVV).
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag