Nieuws

23-09-2011

Zo Texels winnaar nationale VVV prijs 2011

Texels initiatief een voorbeeld voor de hele gastvrijheidsbranche

Texelse ondernemers ontwikkelden met elkaar de ultieme eilandervaring voor toeristen; ‘Zo Texels’. Door de vakjury is dit Texelse initiatief uitgeroepen tot winnaar van de nationale VVV prijs: de VVV Rob de Bes Award 2011.

In het Utrechtse Spoorwegmuseum kreeg Trinet Hin van ‘Zo Texels’ de fraai vormgegeven award inclusief de bijbehorende cheque ter waarde van 10.000 euro uitgereikt door Wubbo Ockels en Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

Zo Texels
Bij ‘Zo Texels’ staat persoonlijke aandacht voor de gast centraal. Het gaat om de echte verhalen van de echte Texelaars. Deelnemende ondernemers wisselen kennis uit over bijzondere activiteiten, verbinden deze aan elkaar en zorgen zo samen voor een unieke Texelse toeristische belevenis.

Stimulans
De vakjury was unaniem in haar oordeel over de winnaar. “Een verrassend initiatief dat ondernemers stimuleert om zich gezamenlijk te profileren en dat zich bovendien goed laat navolgen door ondernemers op andere plaatsen”, aldus het juryrapport. De winnaar van de VVV Rob de Bes Award 2011 bewijst door slim gebruik te maken van de eigen kwaliteiten en de Texelse kernwaarden de bezoeker te kunnen raken met een authentieke en verrassende gastvrijheidservaring.

Creativiteit en ondernemerschap
“We zijn als gezamenlijke VVV sector trots op het grote aantal en de hoge kwaliteit van de inzendingen van dit jaar”, aldus Kees van Wijk. “Dit laat zien dat er in de gastvrijheidseconomie heel veel creativiteit en ondernemerschap aanwezig is. Niet voor niets heeft staatssecretaris Henk Bleker van het Ministerie van EL&I een kwalitatief hoogwaardige gastvrijheidseconomie een belangrijke randvoorwaarde voor het welslagen van het economische Topsectorenbeleid genoemd. Daarmee is de gastvrijheidseconomie één van de belangrijkste pijlers onder de economie van de toekomst.”

Genomineerden en vakjury
Behalve ‘Zo Texels’ behoorden ook horecaconcept #Twiner’, instituut Beeld en Geluid, Izkaya Touch Table Restaurant & Bar en het Dordrechts Museum tot de genomineerden voor de VVV Rob de Bes Award 2011. De vakjury bestond uit jurywoordvoerder Rob de Bes, Diane Nijs (lector imagineering Leisure Academy NHTV), Ron Peereboom Voller (Chef redactie Telegraaf Reiskrant), Henric Bemboom (algemeen directeur Attractie- en Vakantiepark Slagharen) en Theo Ruys (voorzitter Gastvrij Nederland).
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag