Nieuws

19-09-2011

Vijf steden genomineerd voor Meest Gastvrije Stad 2011

Bekendmaking op 12 oktober in ‘s-Hertogenbosch

In het onderzoek naar de Meest Gastvrije Stad 2011 wordt de top 5 in willekeurige volgorde bepaald door Breda, Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Maastricht en Nijmegen. Utrecht heeft dit jaar voor het eerst een plaats in de kopgroep weten te bemachtigen.

De afgelopen maanden is het jaarlijkse consumentenonderzoek voor de derde keer uitgevoerd door Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland. Welke stad de allerhoogste waardering van haar bezoekers heeft gekregen en zich Meest Gastvrije Stad 2011 mag noemen wordt op woensdag 12 oktober bekendgemaakt in de winnende stad van 2010, ‘s-Hertogenbosch.

Consument aan het woord
Bezoekers aan de 21 grootste steden van Nederland is de afgelopen maanden gevraagd om de mate van gastvrijheid te beoordelen op maar liefst 27 verschillende aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Bereikbaarheid & Informatie’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Horeca & Vrije tijd’. In totaal zijn ruim 8000 bezoekers ondervraagd, 381enquêtes per stad om een objectieve meting te krijgen.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag