Nieuws

15-09-2011

Eerste editie ‘Top 50 dagattracties’ gelanceerd

Efteling populairste dagattractie 2010

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft, samen met Respons, de ‘Top 50 Dagattracties’ samengesteld. In de eerste editie van dit onderzoeksrapport zijn de 50 meest bezochte dagattracties van Nederland opgenomen. De Efteling staat, met bijna 4 miljoen bezoekers, op de eerste plaats.

Top 5
De vijf meest bezochte dagattracties van 2010 waren de Efteling, Diergaarde Blijdorp, Burgers’ Zoo, Attractiepark Slagharen en het Van Gogh Museum. Verder komen veel bekende namen, zoals Museum Boijmans van Beuningen (44e op de ranglijst) en de Keukenhof (14e) in de ranglijst voor. Maar ook dagattracties die met een schijnbaar minder grote bekendheid toch een opvallend grote schare bezoeken weten te trekken, zoals het Sportiom (12e) en de Amsterdamse Waterleidingduinen (17e).

Van top 20 naar top 50
Het NBTC stelde jaarlijks een overzicht van de twintig best bezochte Nederlandse attractieparken, dierentuinen en musea, samen. Door de samenwerking met Respons is deze lijst uitgebreid, waardoor niet alleen een grotere ranglijst samengesteld werd, maar ook een diepere analyse gemaakt kon worden. Die gaat onder meer in op het historisch verloop, geografische en sectorale spreiding, merkkracht, internationaal toeristisch belang en de prestaties op internationaal niveau. De Club van Elf, de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Nederlandse Museumvereniging hebben onder andere meegewerkt aan de totstandkoming ervan.

Download hier de lijst ‘top 50 dagattracties 2010’.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag