Nieuws

12-07-2011

Nederlandse zeilopleidingen internationaal erkend

Commissie Watersport Opleidingen reikt eerste certificaat uit

Na een uitgebreide inspectie in 2010 door de International Sailing Federation ISAF heeft het watersport opleidingskeurmerk CWO een internationale erkenning ontvangen voor zijn opleidingsprogramma’s. Op maandag 11 juli ontving Koen Bolt, directeur van Zeilschool Vinkeveense Plassen als eerste de nieuwe CWO-locatieborden uit handen van Geert Dijks, Hoofd Branchebelangen van HISWA Vereniging en CWO-bestuurder.

Door de erkenning kunnen in Nederland opgeleide CWO-instructeurs en Watersportverbond-trainers in de open boot-, catamaran- en windsurfcategorieën wereldwijd met hun diploma aan de slag. Nederland is het tweede land dat deze erkenning krijgt in dit wereldwijd erkende systeem van ISAF.

"Dit is voor Nederlandse instructeurs en trainers een extra stukje erkenning en herkenning in het buitenland en geeft verdere invulling van de professionalisering van het instructeurs",  aldus Koen Bolt van Zeilschool Vinkeveense Plassen. Zijn CWO zeilschool kwam met vlag en wimpel door de inspectie van ISAF. De verwachting is dat alle vaarscholen en watersportverenigingen die erkend zijn door de CWO volgen.

De erkenning is vanaf nu ook zichtbaar gemaakt door toevoeging van het ISAF-logo op de CWO-erkende locatieborden. Het nieuwe locatiebord wordt deze maand verspreid onder alle 200 CWO-erkende opleidingslocaties, vaarscholen èn verenigingen. De komende tijd worden de CWO-instructeurpassen en Watersportverbond Trainersdiploma’s die door de ISAF erkend zijn ook voorzien worden van het ISAF ‘Recognized Training’ logo.

De CWO heeft het initiatief genomen om dit jaar samen met ISAF ook internationale certificaten te ontwikkelen voor de CWO-opleidingen kajuitzeilen, zeezeilen en kitesurfen.

De Stichting Commissie Watersportopleidingen CWO is een samenwerkingsverband van ANWB, HISWA Vereniging en Watersportverbond die een nationaal stelsel van uniforme vaaropleidingen en diploma’s in stand houdt en op kwaliteit controleert.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag