Nieuws

24-08-2011

Lekker weg aan tafel weer van start

RTL4-programma ook dit najaar weer op zoek naar culinair karakter van Nederland

Wat heeft Nederland in huis aan regionale specialiteiten en authentieke streekproducten? En wat is er in eigen land allemaal te bezoeken en beleven? De komende weken gaan tv-kok René Pluijm en presentatrice Evelyn Struik hier samen met verschillende families naar op zoek in het vervolg van de RTL4 televisieserie ‘Lekker weg aan tafel’. De Veluwe bijt zondag 28 augustus om 17.00 uur het spits af.

In ‘Lekker weg aan tafel’ staat het (culinaire) karakter van de regio centraal. Terugkerend icoon van het programma is een opvallende eettafel die steeds op een bijzondere plek in een regio of stad staat. Elke aflevering onderneemt een familie drie activiteiten in de omgeving. Tegelijkertijd gaat de gepassioneerde kok René Pluijm op zoek naar de beste streekingrediënten, speciaalzaken en lokale lekkernijen voor het diner dat hij ’s avonds verzorgt voor de familie.

De Veluwe
In de eerstvolgende uitzending neemt René Pluijm een kijkje bij een biologische boerderij en bezoekt hij een imker om verse bijenhoning te kopen. De familie maakt onder andere kennis met het verscholen dorp in Vierhouten en gaat klimmen en klauteren in de Veluwse bossen. De tafel bevindt zich op een prachtige plek, bij boerderij ’t Molentje in Garderen.

Tweede deel
Het tweede deel van de reeks uitzendingen start op 28 augustus en eindigt op 2 oktober. De uitzendingen worden herhaald de zondag erna om 09.00 uur bij RTL4. Behalve aan de Veluwe wordt er in de komende weken een bezoek gebracht aan de Achterhoek, Noord-Holland, Limburg, Zeeland en Utrecht.

Krachtenbundeling
Het verrassende tv-concept is ontwikkeld door het Nederland Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en VVV Nederland in samenwerking met producent Endemol en zoomt in op de Nederlandse provincies, regio’s en steden vanuit toeristisch-recreatief en culinair perspectief. Met de samenwerking voor ‘Lekker weg aan tafel’ bundelen het NBTC en VVV Nederland de krachten ter bevordering van het binnenlands toerisme. Het tv-programma biedt inspiratie en maakt de consument wegwijs in de vele mogelijkheden voor toerisme, recreatie en vrijetijdsbesteding in eigen land. Het toeristisch bedrijfsleven krijgt hierbij ruim de gelegenheid om zichzelf goed op de kaart te zetten.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag