Nieuws

16-06-2011

Innovatie en gastheerschap genomineerd voor VVV Rob de Bes Award

Publiek bepaalt mee wie hét voorbeeld is van toeristische vernieuwing

De afgelopen maanden zijn tientallen toeristische organisaties en initiatieven aangedragen voor de VVV Rob de Bes Award 2011, de innovatie- en aanmoedigingsprijs van de VVV sector. Uit al deze inzendingen heeft VVV Nederland er tien genomineerd. Vanaf vandaag kan het publiek via de website stemmen op haar favoriete organisatie en zo meebeslissen wie hét voorbeeld is van vernieuwing in het binnenlands toerisme.

De tien genomineerden voor de VVV Rob de Bes Award 2011 zijn:

 • Beeld en Geluid
  Beeld en geluid in Hilversum is een interactieve attractie waarbij innovatie hoog in het vaandel staat. De nieuwste multimedia technieken worden ingezet om de bezoeker een kijkje te geven achter de schermen of mee te nemen in een reis door ons rijke audiovisuele archief.

 • De Kennemer Duincampings
  Drie campings, gelegen in het mooie natuurgebied langs de kust van Noord-Holland, midden in de duinen en vlakbij het strand. Innovatie en duurzaamheid staan bij de campings hoog in het vaandel getuige de in 2011 ontwikkelde klimaatneutrale ondergrondse en op de natuur geïnspireerde Hobbitwoning.

 • Dierenpark Taman Indonesia
  Taman Indonesia in Kallenkote is het eerste dierenpark ter wereld dat werkt met een specifiek thema: Indonesië. Het park biedt de bezoekers een totaal beleving van de Indonesische cultuur, flora en fauna.

 • Dordrechts Museum
  Het Dordrechts Museum, met een unieke verzameling schilderijen uit de 16e eeuw tot nu, biedt een nieuw multimediasysteem Mijn Dordrechts Museum. Hiermee volg je een eigen route door de collectie gebaseerd op persoonlijke voorkeuren.

 • GuidedByALocal.com
  Dit gratis initiatief brengt toeristen via de website in contact met inwoners van een stad die trots zijn op hun omgeving en bezoekers graag en met veel enthousiasme willen informeren over de unieke plekken in de stad. 

 • I-Tour 360
  I-Tour is een krachtig city-, regio- en destinatiemarketinginstrument en biedt bezoekers interactieve rondleidingen per mobiele telefoon. Het systeem is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig voor jong en oud.

 • Izkaya Touch Table Restaurant & Bar
  Een nieuw en interactief Rotterdams restaurantconcept. De restauranttafels fungeren als multimediaal scherm waarop gasten live in de keuken kunnen kijken, games kunnen spelen, een taxi kunnen reserveren en natuurlijk hun bestelling kunnen opgeven.

 • Top Tours & Events
  Een innovatief evenementenbureau in Amsterdam dat gespecialiseerd is in het organiseren van creatieve stadsevenementen op maat voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Hun missie: het uitlichten van onbekende parels van de stad.

 • #Twiner
  #Twiner is een praktisch horecaconcept, ontwikkeld door twee Zwolse horecaondernemers. Het is een combinatie van Twitter, dine en wine, waarbij het idee is om onbekenden samen te laten eten en te verbinden. 

 • Zo Texels
  Zo Texels is een beweging die kleine, excentrieke Texelse ondernemers leert hun bijzondere eigenschappen aan te bieden aan benieuwde mensen. Daarmee biedt Zo Texels bezoekers aan Texel authentieke en onvergetelijke eilandervaringen.

Stemmen
Tot 1 augustus kan iedereen via de website www.vvvrobdebesaward.nl stemmen op zijn/haar favoriete organisatie. Onder de stemmers wordt een iPad 2 verloot. De vijf genomineerden met de meeste voorkeursstemmen worden voorgedragen aan de vakjury die de uiteindelijke winnaar bepaalt.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking vindt plaats op donderdag 22 september 2011 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De winnaar ontvangt de Award en een geldbedrag van 10.000 euro.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag