Nieuws

30-05-2011

1 miljoen Nederlanders eropuit met Hemelvaart

600.000 vakanties in eigen land rond Hemelvaart

Met Hemelvaart in het vooruitzicht zullen veel Nederlanders er een lang weekeinde van maken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er zo’n 1 miljoen Nederlanders een korte vakantie ondernemen rond Hemelvaart. Hiervan worden zo’n 600.000 vakanties in eigen land doorgebracht en trekken 400.000 Nederlanders richting het buitenland. Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 2 juni.

KAMPEREN IS FAVORIET IN BINNENLAND
Net zoals voorgaande jaren is kamperen favoriet tijdens een binnenlandse korte vakantie rond Hemelvaart. Het is de verwachting dat zo’n 40% van de Nederlanders gaat kamperen. Daarnaast verblijft de Nederlander vaak in de bungalow en ook overnachten in een hotel is populair. De populairste buitenlandbestemmingen tijdens Hemelvaart zijn de dichtbijgelegen landen: Duitsland (16%), Frankrijk (11%) en BelgiĆ« (10%). Daarnaast zijn ook de verder weg gelegen bestemmingen Turkije en Spanje populair voor een langere vakantie.

LEKKER WEG IN EIGEN LAND
In het lange Hemelvaartweekend worden er door het hele land tal van activiteiten georganiseerd. Zo zijn er een aantal festivals zoals Dauwpop in Hellendoorn op 2 juni, Oerrock Festival in Ureterp op 2, 3, en 4 juni en Breda Jazz festival op 2 tot en met 5 juni. In Leeuwarden is er een Elfstedenwandeltocht en in Spaarnwoude een modelvliegshow van 2 tot en met 5 juni. Voor een overzicht van alle evenementen tijdens Hemelvaart kan men terecht op de website: http://www.lekkerweg.nl

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag