Nieuws

25-04-2011

Zomerse Pasen breekt alle records

Sector spreekt van zeer goede start toeristisch seizoen

De warmste Pasen sinds zeer lange tijd zorgde voor een uitermate goed begin van het toeristisch seizoen. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) hebben ruim een miljoen buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorgebracht. Vergeleken met vorig jaar zijn dit er 200.000 meer. Daarnaast gingen er zo’n 550.000 Nederlanders op vakantie in eigen land. Vorig jaar waren dat er zo’n 250.000. Ook ondernamen Nederlanders zo’n 25 miljoen uitstapjes in eigen land. Alle bezoekers samen besteedden dit jaar tijdens Pasen zo’n 750 miljoen euro in Nederland.

BESTEDINGEN PAASTOERISME
De toeristische sector is van groot belang voor de Nederlandse economie: met Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land zo’n 550 miljoen euro. De ruim een miljoen buitenlandse dag- en verblijfstoeristen gaven zo’n 200 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen dus zo’n 750 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak. Ook qua bestedingen verbreekt Pasen 2011 hiermee alle records.

KUST, BOLLENSTREEK EN STEDEN POPULAIR
Het mooie weer en het feit dat Pasen later in het voorjaar viel, droegen in belangrijke mate bij aan de recordaantallen. Van de ruim een miljoen buitenlandse toeristen kwam het overgrote deel uit Duitsland (ruim 65%). Ook het grote aantal Belgen was opvallend. Daarmee zet de trend van groeiend bezoek uit onze buurlanden zich voort. Daarnaast waren er ook veel bezoekers uit Frankrijk, Groot-Brittanniƫ, Italiƫ en Spanje. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren ook dit jaar de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

LEKKER WEG IN EIGEN LAND
Van de 1,25 miljoen Nederlanders die op vakantie gingen tijdens de paasdagen, bleven zo’n 550.000 Nederlanders in eigen land, terwijl 700.000 Nederlanders naar het buitenland op vakantie gingen. Door het mooie weer werden er ook zo’n 25 miljoen uitstapjes ondernomen. De kust in Zeeland, Noord en Zuid Holland en het Waddengebied was zeer populair. Ook de water- en buitenattracties werden druk bezocht in het hele land. Daarnaast was ook ‘het groene achterland’ in Drenthe, Gelderland en Overijssel, net zoals Limburg, een populaire bestemming voor activiteiten zoals wandelen en fietsen.

BUNGALOWS, CAMPINGS EN HOTELS GOED BEZET
Door het hele land waren alle accommodaties goed bezet. De bungalows, campings en hotels langs de kust waren volledig bezet en ook in de rest van het land spreekt de sector van een zeer goede start van het toeristisch seizoen.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag