Nieuws

15-04-2011

VVV en Nederland Schoon starten juttertochten

Nieuwe samenwerking voor een schone recreatieomgeving

Vandaag heeft de VVV zowel in Katwijk als in ’s-Hertogenbosch het startschot gegeven voor een nieuwe samenwerking met Stichting Nederland Schoon. Op beide locaties vond een feestelijk programma plaats om de nieuwe juttertochten te introduceren. In Katwijk gingen kinderen het strand op om de strandjuttertocht te lopen en op hetzelfde moment startten ruim 200 scholieren van de LW Beekman basisschool in ’s-Hertogenbosch met de stadsjuttertocht.

Rob Geus, ambassadeur van Nederland Schoon, liep in ’s-Hertogenbosch met de kinderen mee. Ook Juut de Jutter was op beide locaties aanwezig. Zij staat symbool voor de juttertochten die vanaf vandaag bij deze VVV vestigingen kunnen worden gelopen. De schoolkinderen uit ’s-Hertogenbosch hebben na afloop van hun juttertocht de volle jutterzak aan de wethouder van de stad, de heer B. Eigeman, overhandigd. Hij stond vervolgens stil bij het belang van een schone stad. De kinderen werden getrakteerd op een heerlijk ijsje, als dank voor hun initiatief.

Juttertochten
Juttertochten zijn speciale stads-, strand- of boswandelingen voor jutters: kinderen tussen de vier en tien jaar oud. Uiteraard mogen ouders of begeleiders ook mee. Tijdens de wandeling krijgen de kinderen van Juut de Jutter verschillende opdrachten, vragen en weetjes over de omgeving. Vanaf Hemelvaart is er ook een bosjuttertocht op de Veluwe beschikbaar bij de VVV in Ede.

Spelenderwijs
Door de juttertochten leren kinderen spelenderwijs iets over strand, stad of bos en dragen zij zelf ook een steentje bij om deze omgeving schoon te houden. Onderweg nemen de jutters alles mee wat interessant is en wat niet op straat, op het strand of in het bos thuishoort. Hiervoor krijgen zij een kindergrijpertje en jutterzak mee. De jutterzak wordt aan het einde van de tocht bij de betreffende VVV vestiging ingeleverd en in ruil daarvoor ontvangt de jutter een leuke verrassing.

Samenwerking VVV en Stichting Nederland Schoon
“Gastheerschap staat centraal bij de VVV. Een schoon Nederland speelt hierbij een belangrijke rol. Een samenwerking tussen VVV Nederland en Stichting Nederland Schoon was dan ook een logisch gevolg”, aldus Uli Schnier, directeur van Nederland Schoon. Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland, laat weten dat met de juttertochtende samenwerking met Nederland Schoon is vertaald in een uniek, leuk en mooi product. Het idee voor de juttertochten is afkomstig van studenten van de Hogeschool INHolland in Rotterdam en ontstond tijdens de VVV minor: ‘Stad of land te koop’.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag