Nieuws

15-04-2011

Londen viert Nederlandse Koninginnedag

Storybox, De Coronas, Boris, Typhoon & New Cool Collective en Baskerville

Op 16 april kleurt Trafalgar Square in Londen wederom oranje. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) organiseert, samen met easyJet, voor de zesde keer op rij het evenement Holland House ter ere van Koninginnedag. De Nederlandse bands Storybox, Boris, Typhoon & New Cool Collective, De Coronas en Baskerville treden op. Het NBTC verwacht ruim 70.000 bezoekers.

Britten proeven oer-nederlandse sfeer
In 2010 bezochten ruim 1,5 miljoen Britten Nederland. In totaal besteedden zij ruim 600 miljoen euro. Sandra Ishmael, vestigingsmanager NBTC Groot-BrittanniĆ«: “De meeste Britten gaan naar Nederland voor een stedentrip. Britten willen de unieke sfeer van de Nederlandse steden beleven en deel uitmaken van het stadse leven. Holland House helpt ons de Britten kennis te laten maken met de oer-Nederlandse sfeer tijdens Koninginnedag. Daarnaast brengen we met dit evenement de Nederlandse levensstijl, gastvrijheid en cultuur over op (potentiĆ«le) Britse bezoekers. Doel van dit evenement is de Britten te verleiden een bezoek aan Nederland te brengen.”

Nederlands feestje op trafalgar square
Op zaterdag 16 april verzorgen diverse Nederlandse bands optredens op Trafalgar Square. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te krijgen langs schilderijen van Hollandse meesters in de National Gallery. Voor de kleintjes is er een speciale kids corner en ook de authentieke Nederlandse markt ontbreekt niet. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het oer-Hollandse thema fietsen met een Mountainbike stuntdemonstratie en kan er een Van Gogh fiets gewonnen worden.

Madrid kleurt ook oranje
Ook in Spanje organiseert het NBTC, samen met de Nederlandse ambassade, voor de tweede keer een Koninginnedagevenement op 30 april. In Madrid begint de dag met een oranje fietstocht door de stad. De fietsroute eindigt in het centrum op Plaza del Carmen waar ruim 2.000 Spanjaarden kunnen genieten van een typisch Nederlandse vrijmarkt met oud-Hollandse spelletjes, Nederlandse lekkernijen en muziek. Daarnaast wordt Nederland extra gepromoot via een groot beeldscherm met filmpjes.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag