Nieuws

27-04-2011

Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt Fietsers Welkom!

Branchevereniging steunt met kwaliteitslabel Fietsvriendelijke horeca in Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Landelijk Fietsplatform gaan nauw samenwerken om het kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca en logies Fietsers Welkom! landelijk uit te rollen. Met deze samenwerking benadrukt KHN het belang van een landelijk label die aangeeft waar fietsers extra service ontvangen. De regioadviseurs van KHN informeren de geïnteresseerde horecaondernemers over dit initiatief. Inmiddels zijn de regio Friesland en Overijssel gestart met dit label door inzet van KHN.

Het landelijk Fietsplatform is de initiatiefnemer en uitgever van Fietsers Welkom! Bij een Fietsers Welkom! bedrijf kan de fietser rekenen op extraservice zoals het kunnen opladen van de elektrische fiets.De aangesloten bedrijven kennen de fietsroutes in de regio en bij de aangesloten horeca, campings en logies kunnen fietsers op doorreis ook zonder problemen voor één nacht terecht.

Ruud Vismans, Voorzitter Sector Vrije Tijd van KHN: ‘In Nederland dreigde een wildgroei aan regionale initiatieven met betrekking tot fietsvriendelijke horeca. Dit is voor de horecabranche een onwenselijke situatie. Met de komst van het uniforme Fietsers Welkom! label behoudt de recreatieve fietser het overzicht. Daarnaast wordt aansluiting gezocht met gelijksoortige labels in Duitsland en België. Hiermee kan ook het inkomend fietstoerisme een extra impuls krijgen. Veel horecabedrijven bieden overigens al jaren de extra service die nodig is om het label te mogen voeren. Fietsers Welkom! levert een belangrijke bijdrage aan de erkenning en herkenning van deze bedrijven.’

Uit recent onderzoek is vastgesteld dat jaarlijks 400 miljoen euro wordt uitgegeven tijdens korte recreatieve fietstochten, met name aan consumpties en 350 miljoen euro tijdens meerdaagse fietstochten. Dit maakt de fietser een belangrijke doelgroep voor horeca- en logies.

Kijk voor meer informatie en een actueel overzicht van deelnemende bedrijven op www.allefietserswelkom.nl
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag