Nieuws

24-03-2011

Lokaal erfgoed in de race voor EDEN award

Bekendmaking winnaar EDEN award 2011 op 19 mei in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam

Uit de vele inzendingen voor de EDEN award zijn vijf toeristisch-recreatieve bestemmingen genomineerd. Uit deze vijf kiest de vakjury de winnaar van de toeristische duurzaamheidsprijs die dit jaar in het teken staat van herbestemming van lokaal erfgoed.

De vijf toeristische bestemmingen die kans maken op de EDEN award 2011 zijn: Schiedam, Veenhuizen, Twente, Ameland en de Stelling van Amsterdam.

Jury
Een deskundige jury onder leiding van mevrouw RenĂ©e Bergkamp (directeur-generaal voor Ondernemen & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) beoordeelt de vijf genomineerden en bepaalt de winnende bestemming die de prijs op 19 mei uit handen van staatssecretaris Bleker ontvangt. De jury bestaat naast voorzitter Bergkamp uit Arjel Woudstra (directeur ANWB Vereniging), Ruud Vismans (KHN-voorzitter van de sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur en eigenaar van “The Beach” in Aalsmeer), Wim Pijbes (directeur Rijksmuseum) en Henk van Voornveld (directeur Regionaal Bureau voor Toerisme Vechtdal-IJseldelta).

Stimulans
De EDEN award wordt jaarlijks uitgereikt met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen. De winnende bestemming ontvangt een bedrag van 25.000 euro en vertegenwoordigt Nederland in Europees verband tijdens het Europese duurzaamheidscongres in Brussel later dit jaar.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag