Nieuws

31-03-2011

600 ijssalons openen hun deuren!

Alle ambachtelijke ijsbereiders te vinden via nieuwe digitale ijskaart

Vandaag wordt met de "dag van het ijs" het zomerse ijsseizoen geopend, waarmee alle 600 ambachtelijke ijssalons in Nederland hun deuren hebben geopend. Elke dag maken zij vers ijs voor de gasten met dit jaar weer meer bijzondere smaken zoals haring-ijs en asperge-ijs. Gisteren heeft Piet Paulusma voor de eerste keer gezocht naar een ijssalon bij hem in de buurt via de App -IJssalons-. Iedereen met een I-phone kan deze app gratis dowloaden en zo eenvoudig op plaatsnaam zoeken naar de lokale ambachtelijke ijssalons.

Ambachtelijk ijs maken is een kunst
"Ambachtelijk ijs maken is een kunst, van de standaard vanille en aardbeienijs tot de steeds populairdere ijssmaken waar stukjes fruit, chocolade in zijn verwerkt.", aldus de voorzitter van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders Maarten Colijn. Tegenwoordig wordt ambachtelijk ijs niet alleen door Italianen gemaakt en is uitgegroeid tot een professioneel vak. De winnaar van de vakwedstrijd Gouden IJsspatel is gewonnen door een Chinees, de heer Shu-Ta Chou van IJssalon Roberto in Epe.

Bijzonder ijs is snel te vinden
Van vanille-ijs tot asperge-ijs, van haringijs tot Griekse honing yoghurtijs of amandel met vijgenijs; vanaf vandaag is de eerste ijsapplicatie -IJssalons- beschikbaar voor de I-phone. Deze app is gratis te downloaden en geeft een overzicht van alle ambachtelijke ijssalons in Nederland. "Social en nieuwe media zijn dé communicatiemiddelen waarmee nu ook de ijssalons aan de slag zijn. Zo kennen we de social-ijsman in Utrecht en organiseert ijsbereider Luc Blok via zijn social mediakanalen allerlei ludieke acties.", aldus Colijn. Gisteren heeft weerman Piet Paulusma de eerste zoekopdracht gedaan op deze ijsapplicatie op de I-phone van voorzitter en Meester ijsbereider Maarten Colijn.

IJssalon van het jaar 2011
Voor de allerbeste en mooiste ijscreaties zijn tijdens de vakbeurs voor ambachtelijke ijsbereiders de volgende prijzen uitgereikt:

Gouden IJsspatel: Shu Ta Chou, ambachtelijk ijsbereider bij IJssalon Roberto uit Epe 
Gouden IJscreatie: Marjo Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert

De overall winnaar van deze vakwedstrijd is IJssalon Florence uit Nederweert, zijn het IJssalon van het Jaar 2011. Tot ongeveer medio oktober kunnen de gasten weer genieten van lekkere ijssmaken en dit weekend schept hoge verwachtingen vanwege een zomerse temperaturen.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag