Nieuws

04-02-2011

Iets meer vakantieplannen voor komende zomer

Zo’n 71% van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie.
16% twijfelt nog en 13% geeft aan beslist/waarschijnlijk niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen (11,2 miljoen) ligt daarmee iets hoger dan vorig jaar (+1%). Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.


Meeste plannen voor buitenlandvakantie
De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Circa 7,9 miljoen Nederlanders zijn van plan om in de zomer van 2011 naar het buitenland te gaan. Dat zijn er 65.000 meer dan vorig jaar (+1%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk en Spanje het meest populair. Italiƫ en Groot-Brittanniƫ laten de meeste groei zien.

Belangstelling voor eigen land daalt licht
Na twee jaar van groei is de belangstelling voor een vakantie in eigen land licht gedaald en wel met ongeveer 40.000 plannen (-2%). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,5 miljoen Nederlanders. Zo’n 800.000 Nederlanders hebben nog geen keus gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.

Meer vroegboekingen
Van alle vakantiegangers die vooraf iets willen regelen voor komende zomer heeft ruim 30% dit begin januari reeds gedaan. Vergeleken met vorig jaar ligt het aantal gerealiseerde boekingen voor de zomervakantie daarmee zo’n 5% hoger.

Technische toelichting
NBTC-NIPO Research heeft onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van ruim 8.000 Nederlanders (representatieve steekproef). Het ging daarbij om vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode (mei t/m september).

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag