Nieuws

14-02-2011

1,5 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie zullen er dit jaar zo’n 1,5 miljoen vakanties worden ondernomen, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Hiervan worden ongeveer 700.000 vakanties in eigen land doorgebracht en 800.000 in het buitenland. Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie; dit jaar is dat 19 tot en met 27 februari.

Verspreid over drie weken
Hoewel het overgrote deel van het land het advies van OCW zal volgen, wijkt een aantal regio’s af van deze adviesweek. Zo zal het zuiden - met het oog op carnaval- later vakantie vieren. Daarnaast wijken ook de regio’s Den Haag en Rotterdam af. De voorjaarsvakantie wordt zo over drie weken verspreid. In de officiĆ«le week gaan zo’n 750.000 Nederlanders op vakantie: 300.000 blijven in eigen land, 450.000 gaan naar het buitenland. Dit is ongeveer gelijk aan vorig jaar. De andere 750.000 vakanties worden in de tweede en derde week gehouden.

Bungalow is favoriet in binnenland
Ook dit jaar is de bungalow voor tweederde van de binnenlandse vakanties populair als accommodatie. Voor wat betreft het buitenland verblijft het merendeel in een hotel, gevolgd door appartement en bungalow.

Toeristische bestedingen
De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie in de voorjaarsperiode is ruim 175 euro per persoon per vakantie. Voor Nederland betekent dit, dat Nederlanders tijdens de voorjaarsvakantie in totaal zo’n 125 miljoen euro besteden in Nederland.

Toerisme en recreatie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie: in 2010 zorgde de sector voor zo’n 35 miljard euro aan bestedingen door binnen- en buitenlandse bezoekers. Daarnaast zorgt de toeristische sector met bijna 400.000 banen voor zo’n 4% van de werkgelegenheid.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag