Nieuws

10-02-2011

"Gastvrijheidseconomie is best bewaarde geheim van BV Nederland"

De gastvrijheidseconomie is economisch en maatschappelijk zeer relevant voor Nederland. Dit stelt Hans Haerkens, secretaris van Gastvrij Nederland, nationale raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd. Volgens Haerkens gaat het namelijk om 50.000 bedrijven, meer dan 400.000 werknemers en 6% BNP.

En dan heeft hij het nog niet eens over de schil van leveranciers en dienstverleners die daaromheen zit. De sector zit bovendien in de haarvaten van de Nederlandse samenleving: van de binnensteden tot aan de stranden. De sector zit in zijn bewoordingen dan ook heel dicht op de polsslag van de Nederlandse economie. Dat is de boodschap die Gastvrij Nederland wil overbrengen op de beleidsmakers. Maar ook dat de sector belangrijk is voor de ontspanning, cohesie, integratie en zorg voor de natuur. De achterban van Gastvrij Nederland is wat dat betreft bovengemiddeld actief.

Haerkens benadrukt dat Gastvrij Nederland ook een maatschappelijke partner is: de sector zorgt ervoor dat Nederland aantrekkelijk is, dat mensen vrolijk en sportief zijn. Kortom: voor kwaliteit van leven zorgt. Haerkens vindt het dan ook opmerkelijk dat de sector zo weinig boven de radar van de politiek en het maatschappelijke krachtenveld uitkomt.

Download volledige artikel uit het NRIT Magazine (januari 2011)

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag