Nieuws

25-01-2011

Wie wint de ToerNed Award?

Wie wordt uitgeroepen tot Het Leukste Dagje Uit van 2010?

Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest bijzondere uitje van Nederland en vlak over onze grenzen. Illustere winnaars van de afgelopen jaren zijn Efteling - Toverland – Burgers ‘Zoo en Wunderland Kalkar. ToerNed is de oudste vereniging van dagrecreatiebedrijven en kent ruim vijftig deelnemers. Een overzicht van alle ToerNed leden vindt u op www.attractiewegwijzer.nl

Op donderdag 3 maart 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de internationale receptie van de Pleisureworld Benelux Party. De prijsuitreiking maakt onderdeel uit van de Vakbeurs Het Leukste Dagje Uit dat voor de derde keer plaats vindt in de Evenementenhal Gorinchem. De ToerNed Award zal worden uitgereikt door Karen Staley Executive Director, IAAPA Europe (International Association of Amusement Parks and Attractions). Het volledige programma vindt u op www.hetleukstedagjeuit.nl

Wij stellen graag de genomineerden voor de ToerNed Award 2010 aan u voor:
1) Discovery Center Continium; Science centre waar ontdekken en educatie centraal staat
2) Viva Lavandula; Uniek concept waar ogen en neus geprikkeld worden
3) Plopsa Indoor Coevorden; Fantastisch gethematiseerd indoor park, met oog voor detail
4) Airborne Museum; In een totaal vernieuwde experience WO II beleven en ervaren
5) Nationaal Gevangenismuseum; historisch museum met unieke verbindingen naar de regio
6) De Efteling; Bosrijk een betoverend vakantiepark
7) Hermitage Amsterdam; een museum waar het nooit meer rustig wordt
8) GaiaPark Kerkrade Zoo; een wandelpark met dieren al drie jaar de beste in de BeNeLux
9) Beeld en Geluid; meer dan TOP-2000
10) Attractie- & Vakantiepark Slagharen; Innoveren staat binnen deze organisatie centraal

De ToerNed Award is bestemd voor dag- recreatie/attractiebedrijven met innovatieve en unieke ideeën. Aan de hand van de volgende criteria is een voorselectie gemaakt:
> Innovatief bedrijf met een moderne visie op het ondernemen
> Voorbeeldfunctie voor collega’s
> Bedrijf ziet kansen
> Originaliteit en aantrekkelijkheid van de attractie
> Vernieuwende aspecten in het productconcept (productontwikkeling)
> Wijze van promotie en publieksbenadering
> Algeheel kwaliteitsniveau van de exploitatie
> Bedrijven dienen werkzaam te zijn in de dagrecreatie sector

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van ToerNed op donderdag 3 maart zullen de leden hun voorkeur uitspreken voor de winnaar. Tevens zullen de genomineerden zich presenteren tijdens Vakbeurs Het Leukste dagje Uit op het ToerNed Award Paviljoen en kunnen de bezoekers van de vakbeurs-relatiedag aangeven wie zij de winnaar vinden. Aan de hand van deze stemmingen zal uiteindelijk door de voorzitter van ToerNed, Bert van der Stoep, de winnaar van 2010 bekend worden gemaakt.

Voorzitter ToerNed - Bert van der Stoep
“Beste dagattractiebedrijf van 2010 word je niet zomaar. Het bedrijf moet zich hier echt voor onderscheiden hebben. De geselecteerde bedrijven zijn mooie, unieke en innovatie bedrijven en zijn een aanwinst voor de sector ”.

Naast het winnen van de wisseltrofee zal de winnaar ook meegenomen worden in de marketingcampagnes en zal het een jaar lang aspirant lid zijn van ToerNed, de grootste vereniging van dagattractiebedrijven. Tevens mag de winnaar zich één jaar lang het beste dagattractiebedrijf van Nederland en omringende landen noemen.

Bert van der Stoep, voorzitter ToerNedNieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag