Nieuws

13-01-2011

Inschrijving EDEN award 2011 van start

Thema dit jaar is herbestemming van lokaal erfgoed

Duurzame toeristische bestemmingen in Nederland kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de EDEN award 2011. EDEN, het Europese stimuleringsproject voor duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen/regio’s, staat dit jaar in het teken van herbestemming van lokaal erfgoed. Bestemmingen die meedoen maken kans op een geldprijs van 25.000 euro.

EDEN (European Destinations of ExcelleNce) is een Europees initiatief gericht op het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen. Nederland doet sinds 2009 mee. Elk jaar staat een ander thema centraal. In 2010 gaat het om herbestemming van lokaal erfgoed. Alle toeristische bestemmingen waar lokaal erfgoed -zoals -cultureel of industrieel-identiteitsvormend is voor de regio en een hoofdrol speelt in de toeristisch recreatieve beleving, kunnen dit jaar meedingen naar de award.

Europese prijs
Om aandacht te vestigen op minder bekende bestemmingen én om duurzame ontwikkeling te stimuleren is de Europese Commissie in 2006 gestart met de EDEN award. Een prijs voor de meest duurzame toeristische bestemming. Alle (kandidaat-) lidstaten van de EU kunnen meedoen aan de verkiezing. Elk land organiseert zijn eigen selectietraject en kiest een eigen landelijke winnaar. VVV Nederland organiseert de verkiezing op verzoek van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Jury
Uit alle inzendingen worden begin maart de beste vijf genomineerd. Een deskundige jury zal daaruit de winnende bestemming kiezen die de award en bijbehorende geldprijs van 25.000 euro komend voorjaar krijgt uitgereikt door staatssecretaris Bleker.

Voor meer informatie: www.edenaward.nl
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag