Nieuws

17-01-2011

Dertien Superplätze door ADAC onderscheiden

Drie nieuwe Superplätze in ons land; Nederland stevig in Europese top 3

De Duitse ADAC, één van de meest toonaangevende toeristenorganisaties van Europa, heeft dit jaar dertien Nederlandse campings onderscheiden met de titel Superplatz. Deze bedrijven mogen een jaar lang dit predicaat voeren. Een prestatie van formaat, vergelijkbaar met de Michelin-sterren in de horeca. Nederland staat stevig in de top 3 van landen met de meeste erkende Superplätze.

In heel Europa zijn er 79 predicaten Superplätze toegekend. Nederland heeft er daarvan 13 en moet daarmee alleen de veel grotere landen Italië (17) en Duitsland (15) voor laten gaan. RECRON manager Communicatie Marike Rosier is trots op de dertien RECRON-leden die Nederland zo stevig in de top 3 van landen met de meeste Superplätze zetten. "Zelfs Frankrijk en Spanje worden voorbijgestreefd. ADAC vindt dus veel meer kwalitatief hoogwaardige bedrijven in ons kleine land."
Het is heel bijzonder dat er dit jaar drie Superplätze bijgekomen zijn. Daarvoor was het een vrij stabiele groep van rond de tien bedrijven die jaarlijks voor de erkenning in aanmerking kwamen. De drie nieuwkomers zijn Camping de Papillon (Denekamp), Camping Julianahoeve (Renesse) en Camping Bergumermeer (Suameer).
Iedere camping met een Superplatz heeft een heel eigen gezicht. Camping Bergumermeer is bijvoorbeeld ideaal voor de watersporter en bij Camping de Papillon komt de natuurliefhebber volledig aan zijn trekken. De familie Troost van Julianahoeve ziet met het predicaat een fikse inspanning beloond: "Camping Julianahoeve heeft de afgelopen jaren hun uiterste best gedaan om een eenvoudige camping zonder voorzieningen om te toveren tot een compleet vakantieparadijs. Dat is gelukt en wordt nu zo beloond. Daar zijn we heel blij mee."

De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz zijn:
– Camping De Paal (Bergeijk) 
– Camping Tempelhof (Callantsoog) 
– Camping de Papillon (Denekamp – nieuw) 
– Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel) 
– Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst) 
– Camping Roompot Beach Resort (Kamperland)
– Camping De Kuilart (Koudum) 
– Recreatiepark BreeBronne (Maasbree)
– Camping De Kleine Wolf (Ommen)
– Kampeercentrum De Beerze Bulten (Ommen) 
– Camping Julianahoeve (Renesse – nieuw)
– Recreatiepark De Leistert (Roggel)
– Camping Bergumermeer (Suameer– nieuw)

ADAC vermeldt de Superplatz-titels in haar campinggids. Deze gids wordt door veel kampeerders liefkozend „er Camperbibel‟genoemd en is een belangrijke leidraad om een camping uit te zoeken. Het puntensysteem in de gids loopt van 7 (laagste score) tot 1 (hoogste score) voor toiletvoorzieningen. Andere faciliteiten als standplaats, verzorging, zwembaden en andere speelvoorzieningen worden gewaardeerd met sterren. Vijf sterren is de maximale score. Om de waardering Superplatz te verkrijgen en te behouden, moeten de campings voldoen aan strenge criteria, waaronder luxe voorzieningen en ruime kampeerplaatsen die tegemoet komen aan de hoge kwaliteitseisen van de gasten. Het predicaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag