Nieuws

04-11-2010

Verkoop gebruikte jachten stabiel

De verkoop van gebruikte jachten heeft zich in het derde kwartaal van 2010 gestabiliseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit melden jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.

"De toename in aantal transacties die we constateerden na het tweede kwartaal heeft zich niet voortgezet. Het aangekondigde herstel laat kennelijk nog even op zich wachten." aldus Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars. "Na de daling van vorig jaar is de gemiddelde prijs waarvoor een jacht van eigenaar wisselt dit jaar vrijwel gelijk gebleven. Verder zijn de vraagprijzen ook nog niet helemaal tot een realistisch peil teruggebracht. Nog te vaak wil een eigenaar een jacht tegen een te hoge prijs te koop zetten. Dat heeft geen zin en leidt uiteindelijk alleen maar tot teleurstellingen", aldus Van Os.

De HISWA Makelaars verzamelen elk kwartaal de verkoopgegevens van alle jachten. Dit geeft de HISWA Makelaars een uniek inzicht in de feitelijke trends in de markt. Zij zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke Geschillencommissie. HISWA Makelaars staan voor vertrouwd zakendoen. Het complete aanbod van gebruikte boten is te vinden op: www.hiswamakelaar.nl.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag