Nieuws

10-09-2010

Start verkiezing uitgaansgelegenheid

Nightlife Awards 2010 bepalen "het gezicht van het Nederlandse nachtleven"

Op dinsdag 2 november 2010 worden voor de zevende keer de felbegeerde Nightlife Awards uitgereikt in The Matrixx in Nijmegen. De Nightlife Awards worden jaarlijks uitgereikt aan het populairste uitgaanscentrum; populairste dans-/feestcafé, populairste club en de populairste mega club van Nederland. Inmiddels hebben ruim 180 horecabedrijven zich aangemeld om "Het gezicht van het Nederlandse nachtleven in zijn categorie te worden. Het uitgaanspubliek gaat stemmen van zaterdag 11 september tot en met 11 oktober op hun favoriete uitgaansgelegenheid, waaruit een winnaar wordt gekozen. De opbrengst van de sms-stemmen gaat naar "Danceforlife".

Branche in beweging
Er is veel beweging in het nachtleven van Nederland. Het aantal bedrijven is afgenomen en toch is het vloeroppervlakte met 266.000m2 toegenomen de afgelopen 5 jaar. De populariteit van de professionele horecaondernemers is ongekend hoog. "Jonge mensen hebben behoefte aan innovatieve concepten die snel kunnen wisselen. Daardoor is ondernemen in het Nederlandse nachtleven topsport geworden", aldus directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland. Ondernemers gaan mee met de maatschappelijke ontwikkelingen en nemen hun verantwoordelijkheid als het gaat om alcohol schenken vanaf 16 jaar en het aanbieden van geluidsbescherming.  

Organisator is het vakblad voor het Nederlandse nachtleven Nightlife Magazine. Zij volgen de sector op de voet en zien nieuwe trends. Hoofdredacteur Jacco Bijlsma: "Ondernemers worden gedwongen te innoveren en 'out-of-the-box' te denken. Je ziet dat nu ook steeds meer gebeuren en dat komt de professionalisering van de branche alleen maar ten goede."

Stem voor Danceforlife
Tot en met 11 oktober kan het Nederlandse uitgaanspubliek via internet en sms stemmen op haar favoriete danscafé tot 500 personen, clubs 500 t/m1500 personen en  mega clubs vanaf 1500 personen. De website www.stemenwin.nl en sms-mogelijkheid  (sms naar 3669) zijn vanaf zaterdag 11 september toegankelijk voor iedereen die op zijn favoriete uitgaansgelegenheid wil stemmen. De inkomsten van elke sms, die als stem binnenkomt voor een deelnemende uitgaansgelegenheid, komen ten goede aan de scholenprojecten van Dance4life.Dance4life inspireert jongeren over de hele wereld om in actie te komen om de verspreiding van HIV en aids terug te dringen. Van de 6.800 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met HIV is de helft jonger dan 25 jaar. Dance4life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen en te dansen voor het leven.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag