Nieuws

15-11-2010

Ruim 2.500 beelden, video’s en layers voor promotie Nederland

NBTC lanceert Holland Mediabank

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) lanceert vandaag de nieuwe Holland Mediabank. Op www.hollandmediabank.com kunnen professionals uit de sector ruim 2.500 rechtenvrije beelden, videomateriaal en layers van Nederland downloaden. Het materiaal is vrij te gebruiken in publicaties ten behoeve van de promotie van Nederland als toeristische of zakelijke bestemming.

De Holland mediabank laat toeristisch Nederland in de volle breedte zien: de iconen als molens, tulpen en klompen maar ook de Nederlandse musea, kunstenaars, architectuur in de grote en kleinere steden, natuur en evenementen zoals de Sinterklaasintocht, de Gay pride en verschillende festivals die in Nederland plaatsvinden. Ten behoeve van publicaties over Nederlands als belangrijke congresdestinatie zijn beelden te vinden van onder andere hotels, congreslocaties en de Nederlandse infrastructuur.

FOTOGRAFIE
Om te kunnen voldoen aan de buitenlandse vraag hebben verschillende buitenlandse fotografen meegewerkt aan de nieuwe mediabank. Er is onder andere werk terug te vinden van de Italiaanse fotograaf Marco Silvino, Bruno Ehrs uit Zweden en van de Duitse Andreas Weise. Allen hebben Nederland vastgelegd door het oog van de buitenlandse toerist. Daarnaast leverden ook fotografiebureau Regiostock, fotografen Peter van Roon, Guus Schooneville en Peter Mullenberg uit Maastricht beelden voor de Holland mediabank.

HOLLAND MARKETING
Het NBTC is de marketingorganisatie die Nederland in het binnen- en buitenland promoot als toeristische of zakelijke bestemming. Sterke visuals spelen hierbij een essentiële rol. In de Holland mediabank kunnen binnen- en buitenlandse journalisten of relaties actief in de toeristische sector, zoeken naar geschikt beeld- en videomateriaal voor hun publicaties over Nederland. Door middel van een eenmalige registratie kunnen beelden in verschillende resoluties worden gedownload. Aan registratie en downloaden zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde is wel dat de beelden gebruikt worden ter promotie van Nederland.
De mediabank is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag