Nieuws

30-09-2010

Attractiepark Slagharen winnaar VVV Rob de Bes Award 2010

Op het VVV Jubileumcongres in Heerlen is Attractiepark Slagharen uitgeroepen tot winnaar van de VVV Rob de Bes Award 2010. Angelique Klar, commercieel directeur van het Overijsselse park ontving de award en de bijbehorende cheque t.w.v. €10.000 uit handen van MKB Nederland voorzitter Loek Hermans.

De VVV Rob de Bes Award is dé innovatie- een aanmoedigingsprijs van de VVV en wordt jaarlijks uitgereikt aan een toeristische ondernemer die zich op positieve wijze onderscheidt door bijvoorbeeld een vernieuwend product of een originele marketingaanpak. Het publiek bracht de afgelopen tijd haar stem uit op de tien beste inzendingen. De vijf inzendingen met de meeste publieksstemmen zijn alle beoordeeld door een vakjury onder leiding van Loek Hermans.

Unaniem
De jury was unaniem in haar oordeel over de winnaar: “ze durven nieuwe stappen te zetten” aldus Hermans. De winnaar van de VVV Rob de Bes Award 2010 bewijst onder andere met haar flexibele prijsbeleid dat je op relatief eenvoudig maar slimme wijze de bezoekersstromingen kunt reguleren en daarbij de perceptie van bezoekers positief kunt beïnvloeden. Bovendien is het park hiermee trendsettend en dus een voorbeeld voor de hele branche.

Innovatie is essentieel
"We kunnen met z’n allen trots zijn op het grote aantal kwalitatief hoogwaardige inzendingen die wij hebben ontvangen", zegt Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland. "Dit laat zien dat er werk gemaakt wordt van de innovatie in de vrijetijdseconomie in Nederland. En dat is ook nodig. Ondernemerschap en investeringen blijven belangrijk willen we ook in de toekomst een hoogwaardig aanbod kunnen bieden".

Attractiepark Slagharen
Attractie- & Vakantiepark Slagharen - voorheen bekend als Ponypark Slagharen - heeft de laatste jaren een grootscheepse transformatie doorgemaakt. Mede dankzij een investering van 25 miljoen euro is het op één na best bezochte attractiepark van Nederland opnieuw op de kaart gezet. In 2009 bezochten bijna 1,6 miljoen mensen het park voor een dagje uit of een vakantie.

Overige genomineerden en vakjury
Naast Attractiepark Slagharen waren Airborne Museum ‘Hartenstein’, Spot Groningen, De Veluwe. Mooi mijn plek! En Heerlen Live genomineerd voor de VVV Rob de Bes Award. De vakjury bestond naast juryvoorzitter Loek Hermans uit Diane Nijs (lector imagineering), Nanette van Mourik (hoofdredacteur Consumentenbond Reisgids), Kees van der Meiden (directeur Museum TwentseWelle) en Rob de Bes (voormalig directievoorzitter VVV Nederland).
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag