Nieuws

11-10-2010

1,3 miljoen vakanties tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zullen er dit jaar zo’n 1,3 miljoen vakanties worden ondernomen, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De helft van alle vakanties, zo’n 650.000, wordt in eigen land gevierd, de andere 650.000 worden in het buitenland doorgebracht. Daarmee is het aantal vakanties en de verdeling ‘binnenland - buitenland’ hetzelfde als vorig jaar.

Dichtbij huis

De herfstvakantie start in de regio’s Zuid en Midden, zij hebben vakantie van 16 tot en met 24 oktober. Regio Noord heeft van 23 oktober tot en met 31 oktober vakantie. In de eerste week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, ruim 700.000. In de tweede week trekken zo’n 600.000 vakantiegangers erop uit. De herfstvakantie wordt dit jaar wederom dichtbij huis doorgebracht. Van het totaal aantal vakanties wordt de helft in eigen land gevierd, en dan met name in de bungalow. De andere helft van de herfstvakanties wordt in het buitenland doorgebracht. Daarbij zijn met name de dichtbij bestemmingen Duitsland, België en Frankrijk populair.

Activiteiten

Tijdens de herfstvakantie zijn wandelen, fietsen en uitwaaien de meest ondernomen activiteiten. Ook grote exposities zijn populair zoals ‘Rembrandt en Jan Six’ die van 7 september tot en met 29 november in het Rijksmuseum in Amsterdam te zien is en ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam van 18 september tot en met 23 januari 2011.Kijk voor meer informatie op lekkerweg.nl.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag